Dibusz Dénes a legjobb kapusok között az EL-ben
2020. január 3. 21:21

A Fradi kapusa a kilencedik legjobb kapusteljesítményt nyújtotta az UEFA statisztikái szerint.

Kép: fradi.hu

Az FTC az Európa-liga H-csoportjának harmadik helyezését érte el ősszel, az utolsó fordulóig esélyük volt a továbbjutásra. A csoportkörben hat mérkőzésen egyszer szenvedtek vereséget, míg az egyik legkedvesebb emlék a Moszkvából elhozott három pont lett.

A csapat egyik legkiemelkedőbb teljesítményét kapus, Dibusz Dénes nyújtotta.

Az UEFA FedEx Performance Zone statisztikái szerint Dibusz bekerült posztján a legjobb 10 közé, egész pontosan a 9. helyezést érte el a pályára lépő 82 kapus között.

A listán a Mönchengladbach svájci hálóőre, Yann Sommer végzett az élen 3.588 ponttal, felfért még a dobogó alsó fokára az Espanyol BL-győztes játékosa, Diego López 2.985 ponttal, míg Dénes 2.407 egységgel zárt a hat mérkőzést. Külön érdekességnek számít, hogy Dibusz összesen 20 védést mutatott be a csoportkörös összecsapásokon, ebben a mutatóban még Sommer 16 hárítását is felülmúlta.

Érdemes megemlíteni, hogy Dénes produkciójával olyan kapusokat utasított maga mögé a listán, mint az Arsenal német válogatottját, Bernd Lenót, vagy a Manchester United világbajnoki ezüstérmesét, Sergio Romerót, vagy például a Wolverhampton Európa-bajnokát, Rui Patríciót.

fradi.hu
Címkék:
  • Gyurcsányi fordulat: igazat mondott
    A gyurcsányi cél ez volt: „visszaadni a baloldalnak a hitét, hogy megcsinálhatja, hogy nyerhet. Hogy nem kell lehajtani a fejét ebben a kurva országban. Hogy nem kell beszarni Orbán Viktortól…” Mi fűtötte? Az, hogy „ történelmet csinálok. Nem a történelemkönyveknek, arra szarok.”
  • Pluralizmus Ismét Működésben – PIM
    Ez itt a kérdés – Otthonosabbá tenni a magyar világot. Ezzel a címmel készített negyvenperces beszélgetést az M5-ös művelődési köztelevízió a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatójával, Demeter Szilárd székelyföldi íróval, költővel, filozófussal.
MTI Hírfelhasználó