Dibusz Dénes a legjobb kapusok között az EL-ben
2020. január 3. 21:21

A Fradi kapusa a kilencedik legjobb kapusteljesítményt nyújtotta az UEFA statisztikái szerint.

Kép: fradi.hu

Az FTC az Európa-liga H-csoportjának harmadik helyezését érte el ősszel, az utolsó fordulóig esélyük volt a továbbjutásra. A csoportkörben hat mérkőzésen egyszer szenvedtek vereséget, míg az egyik legkedvesebb emlék a Moszkvából elhozott három pont lett.

A csapat egyik legkiemelkedőbb teljesítményét kapus, Dibusz Dénes nyújtotta.

Az UEFA FedEx Performance Zone statisztikái szerint Dibusz bekerült posztján a legjobb 10 közé, egész pontosan a 9. helyezést érte el a pályára lépő 82 kapus között.

A listán a Mönchengladbach svájci hálóőre, Yann Sommer végzett az élen 3.588 ponttal, felfért még a dobogó alsó fokára az Espanyol BL-győztes játékosa, Diego López 2.985 ponttal, míg Dénes 2.407 egységgel zárt a hat mérkőzést. Külön érdekességnek számít, hogy Dibusz összesen 20 védést mutatott be a csoportkörös összecsapásokon, ebben a mutatóban még Sommer 16 hárítását is felülmúlta.

Érdemes megemlíteni, hogy Dénes produkciójával olyan kapusokat utasított maga mögé a listán, mint az Arsenal német válogatottját, Bernd Lenót, vagy a Manchester United világbajnoki ezüstérmesét, Sergio Romerót, vagy például a Wolverhampton Európa-bajnokát, Rui Patríciót.

fradi.hu
Címkék:
 • A szélsőbaloldal új fasizmusa
  József Attila a kommunizmust szapulta, Trump most az úgynevezett „liberalizmus” – neveztessék éppen „neoliberlizmusnak” vagy cinikus hazugsággal „neokonzervativizmusnak” – rombolása ellen próbálja megvédeni hazáját. A gyökér azonos.
 • Kártérítést a hungarocídiumért
  Vétkesek közt cinkos, aki néma – idézhetnénk Babitsot, de Brüsszelben ez is kárörvendő röhögést váltanak ki az ottani rasszista hungarofóbokból. Ezért is kell kártérítést követelnünk, tehát követelnünk kell a kártérítést a hungarocídiumért.
 • A digitális diktatúra magasabb fokozatba kapcsol
  Azt hiszed, ami most megy a Facebookon, az cenzúra? Úgy érzed, hogy elnyomják a jobboldali tartalmakat a közösségi médiában? Pedig a valódi digitális diktatúra még csak most következik.
 • Újabb hírhamisítási botrányba futhatott bele az MSZP
  Egyre több jel mutat arra, hogy az MSZP pártközpontjából irányított Hírklikk.hu hamis híreket jelentetett meg, ismét a járványhelyzettel összefüggésben. Ezúttal egy Németh Károly nevű férfi állt elő azzal a mesével, hogy az általa képviselt cég importál Kínából egy olyan, koronavírustesztek elvégzésére alkalmas gépet, amely a piacon kapható eszközökhöz képest feltűnően olcsó és kiemelkedően hatékony, ám a kormányzat nem élt a lehetőséggel, mert nem tudott volna „saját zsebre is dolgozni”. Németh Károly az interjúban több olyan szakembert is megnevezett, akikkel a berendezésről tárgyalt, például Merkely Bélát, Müller Cecíliát, Jakab Ferencet és Szlávik Jánost. Eddig az érintettek tagadták lapunknak, hogy valaha is találkoztak volna Németh-tel. Az MSZP ismét politikai haszonszerzésre használj a koronavírust.
 • II. menet – Szakács és Ungváry visszatért a szorítóba
  Akiket idéznek és akiket nem. Valóban minden az idézettségen múlik?
MTI Hírfelhasználó