Viták várhatók az osztrák Zöldek kongresszusán
2020. január 4. 15:59

Várhatóan vitákkal teli lesz az osztrák Zöldek szombati, salzburgi kongresszusa, amelyen az Osztrák Néppárttal (ÖVP) kötendő koalíciós megállapodásról döntenek - mondta Kiszelly Zoltán politológus az M1 aktuális csatornán.

A politológus hozzátette: a 326 oldalas kormányprogram-tervezet nagyon sok pontban megegyezik az ÖVP előző programjával, viszont a Zöldek csak a klímapolitika tekintetében „képviseltetik magukat” a dokumentumban.

Mennyiségileg a néppárt ezt azzal próbálta kompenzálni, hogy a tervezetéből mintegy 64 oldal a klímaváltozásról szól – jegyezte meg. Kiszelly Zoltán elmondta: a legfontosabb kérdésekben a néppárt akarata érvényesült, ilyen például az előző koalíciós partnerével elfogadott, Ausztriában nagyon várt adócsökkentés.

Számos más, főképp a migráció terén született döntést is „áthozott” a néppárt az új tervezetbe, ilyen például a menekültügyi ügynökség, amellyel a bevándorláspárti NGO-kat próbálták kiszorítani, továbbá a Zöldek által erősen vitatott védőőrizet intézményeinek bevezetése – fűzte hozzá.

A politológus rámutatott arra, hogy a határvédelem és a kiutasítások kérdésében is az előző koalíció politikáját szorgalmazza az új kormányprogram-tervezet.

hirado.hu - M1
Címkék:
  • A Demokrácia Védvonal
    A mintegy 175 kilométer hosszú, 4 méter magasra tervezett létesítmény nem csupán műszaki jelentőségű.
  • Mikulássapkás hazugság
    Amerikában kezdték el ezt a hazugsághadjáratot évtizedekkel ezelőtt. Egy svéd reklámgrafikus egy híres üdítőitalhoz rajzolta le Santa Claus-t. Az ő Szent Kolozsuk eleve reklámfigura. Egy üdítőitalt ünnepelnek Szent Miklós helyett.
MTI Hírfelhasználó