Nem jogszerű a hetes cikkely eljárás közbeni kibővítése
2020. január 16. 12:41

Nem jogszerű, hogy a Magyarországgal szembeni eljárás közben dönt az Európai Parlament (EP) a hetes cikkely kibővítéséről - mondta Szabó Dávid külpolitikai elemző csütörtökön az M1 aktuális csatornán.

Az EP másfél éve döntött arról, hogy Judith Sargentini holland zöldpárti képviselő jelentése alapján induljon eljárás Magyarországgal szemben - emlékeztetett.

Hangsúlyozta: az elmúlt években az EP-ben "bődületes" kettős mérce érvényesült a jogállamisági kérdésekkel kapcsolatban. Egyes országokban kormányhoz, politikai erőkhöz köthető gyilkosságok történtek, az EP mégis nagyobb elánnal vizsgálja azt, hogy 26 vagy 27 ellenzéki médium van egy országban - fogalmazott a szakértő.

Az EP balliberális frakciója 2011 óta harcol Magyarországgal, de mivel nem találtak rendszerszintű kifogásolni valót, olyan kisebb ügyekbe mentek bele, amelyek kapcsán a magyar kormány mindig megválaszolta, letárgyalta a szakpolitikai kérdéseket - mondta Szabó Dávid.

MTI - M1
Címkék:
  • Gyurcsányi fordulat: igazat mondott
    A gyurcsányi cél ez volt: „visszaadni a baloldalnak a hitét, hogy megcsinálhatja, hogy nyerhet. Hogy nem kell lehajtani a fejét ebben a kurva országban. Hogy nem kell beszarni Orbán Viktortól…” Mi fűtötte? Az, hogy „ történelmet csinálok. Nem a történelemkönyveknek, arra szarok.”
  • Pluralizmus Ismét Működésben – PIM
    Ez itt a kérdés – Otthonosabbá tenni a magyar világot. Ezzel a címmel készített negyvenperces beszélgetést az M5-ös művelődési köztelevízió a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatójával, Demeter Szilárd székelyföldi íróval, költővel, filozófussal.
MTI Hírfelhasználó