Káderhiány a DK-nál: keresik Gréczy utódját
2020. január 16. 12:48

Bár hamarosan megkezdi munkáját az Országgyűlés, egyelőre talány, hogy ki lesz a szexbotránya miatt parlamenti mandátumáról lemondani kényszerülő Gréczy Zsolt (képünkön) utódja. A DK sajtóosztályán lapunk érdeklődésére csupán annyit közöltek, hogy a kérdésről várhatóan január végén, február elején dönt a párt elnöksége, ám a lehetséges jelöltről vagy azok köréről nem tudtak tájékoztatást adni. Annyi biztos csupán, hogy Gréczyt csak olyan személy válthatja, aki szerepelt a párt 2018-as országos listáján, ennélfogva a sajtóosztály határozottan cáfolta azokat a találgatásokat is, miszerint Kálmán Olga útját készítenék elő a törvényhozásba. Gyurcsány Ferenc ígéretéről, miszerint a történtek után Gréczy „más körülmények között” segíti majd őket, a DK sajtóosztályán meglehetősen ködösen fogalmaztak: tájékoztatásuk szerint mivel egykori képviselőjük korábban újságíró, illetve szövegíró volt, a párt kommunikációjával kapcsolatos feladatokat láthat el.

Fotó: MTI/Soós Lajos

A DK 2018-as országos listája alapján egyébként ha nem Debreczeni József író, akkor egy országos szinten ismeretlen politikus lesz Gréczy utóda. A lista befutó helyein ugyanis természetesen a párt prominensei szerepeltek és szereztek mandátumot, így Gyurcsány Ferenc, Vadai Ágnes, Varju László, Oláh Lajos, Arató Gergely és Gréczy Zsolt. A DK listájáról jutott az Országgyűlésbe a Szolidaritás képviselője, Székely Sándor, aki azóta kilépett a frakcióból, illetve Molnár Csaba, a párt alelnöke is, aki viszont később EP-képviselő lett. Az ő helyét László Imre vette át. Őt az október 13-i önkormányzati választáson a XI. kerület polgármesterévé választották, így távozott a parlamentből, a helyére pedig a háttérembernek számító Sebián-Petrovszki László, a DK pártigazgatója ül majd be. Ismertebb gyurcsányista politikusnak még Niedermüller Péter, illetve Ara-Kovács Attila mondható a listáról. Előbbi azonban Erzsébetváros polgármestere, utóbbi pedig EP-képviselő tavaly április óta.

magyarnemzet.hu
Címkék:
 • A nyugat-európai liberálisok vallása a hungarofóbia
  Annyira nem bigottak, hogy ezért a vallásért Husz Jánosként a máglyára menjenek. Nem akarnak mártírok lenni, noha a mártír legyőzhetetlen ellenfél. Az ő vallásuk másról szól. Vallásuk másik fontos rítusa ugyanis: sorakozás a kasszánál.
 • Horror bohózat a párizsi ügyészségen
  Noha maguk a rendőrök sem mernek behatolni a város jó néhány területére, az ügyészség egy sokkal súlyosabb bűncselekménnyel foglalkozik: a német WDR köztelevízió 37 éves munkatársa szerint Giscard d'Estaing a párizsi irodájában rögzített interjú során háromszor is megérintette a fenekét.
 • Semjén Zsolt: Trianon
  Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes, a KDNP elnöke beszédet mondott Csurgón a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából, Szászfalvi László kereszténydemokrata országgyűlés képviselő meghívására a helyi országzászlónál.
 • Donald Tusk szélnek eresztette a néppárti bölcseket
  Magáért beszélt Wolfgang Schüssel volt osztrák kancellár nyilatkozata, Donald Tusk valóban szélnek eresztette a néppárti bölcseket – erősítette meg lapunk kérésére Deutsch Tamás. A Fidesz–KDNP európai parlamenti delegációjának vezetője szerint a néppárti trió hiába is mondta, hogy jó úton haladnak a megbeszélések a Fidesszel. – Nem volt még példa arra, hogy az elnök inkább tehertételt jelent a pártcsaládnak, mintsem lendítőerőt – véleményezte Donald Tusk elmúlt időszakra jellemző magyarellenes kirohanásait.
 • Tisztifőorvos: kedvező tendencia látható az idősotthonokban
  Kedvező tendencia látható az idősek otthonaiban, nem nőtt a fertőzéssel érintett intézmények száma - mondta az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs szerdai online sajtótájékoztatóján.
MTI Hírfelhasználó