NMHH: Szadai Károlyt választották a Közszolgálatiérték-testület tagjának
2020. január 16. 13:59

A 2016 óta működő Közszolgálatiérték-testület tagjának Szadai Károly médiatanácstagot választotta meg a grémium, miután a korábban delegált Koltay András mandátuma és így delegáltsága is megszűnt - közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) kommunikációs igazgatósága csütörtökön az MTI-vel.

A közlemény szerint a testület - a médiatörvény alapján meghatározott - közszolgálatiérték-tesztelést koordinálja, azaz a közszolgálati médiaszolgáltató tevékenységeinek közszolgálati jellegét és értékét. Emellett vizsgálja és ellenőrzi a médiapiac sokszínűségére gyakorolt hatását.

A testületbe a médiatanács egy tagján kívül a Közszolgálati Testület és a Közszolgálati Közalapítvány Kuratóriuma delegál egy-egy képviselőt. Jogorvoslati fóruma a Másodfokú Testület, amelyet az előbbi három szervezet elnökei alkotnak - áll a közleményben.

MTI
Címkék:
  • A Demokrácia Védvonal
    A mintegy 175 kilométer hosszú, 4 méter magasra tervezett létesítmény nem csupán műszaki jelentőségű.
  • Mikulássapkás hazugság
    Amerikában kezdték el ezt a hazugsághadjáratot évtizedekkel ezelőtt. Egy svéd reklámgrafikus egy híres üdítőitalhoz rajzolta le Santa Claus-t. Az ő Szent Kolozsuk eleve reklámfigura. Egy üdítőitalt ünnepelnek Szent Miklós helyett.
MTI Hírfelhasználó