A Szeged és Bácsfeketehegy közötti buszjárat visszaállítását szeretnék elérni
2020. január 17. 11:25

Nagy elégedetlenséget váltott ki a lakosság körében, hogy 2020. január 5-én megszüntették a menetrend szerinti járatot a Szeged és Bácsfeketehegy közötti szakaszon. A Sutrans és a Severtrans által az utóbbi időben közösen működtetett autóbuszjárat valószínűleg nem volt kifizetődő és ezért szüntethették még. A kishegyesiek azonban most aláírásgyűjtésbe kezdtek és azt szeretnék elérni, hogy ismét legyen állandó buszjárat Szegedre.

Ezt a járatot a múltban igen sokan használták, mint az egyetlen tömegközlekedési eszközt Szeged és a közép-bácskai régió között. Nagyon sok diák Szegeden tanul, sokan ott, vagy Szeged környékén dolgoznak. A határ gyakori nehéz átjárhatósága miatt ingázásra ugyan nem alkalmas, de hét elején, hét végén gyakran ezzel a járattal utaztak idősebbek és fiatalok egyaránt. Viszont az is tény, hogy nem mindig voltak sokan a járatokon, hiszen a közösségi oldalakon a gépkocsival közlekedők általában meghirdetik a szabad helyeket, és aki ilyen módon megoldotta az utazást, nem vette igénybe a tömegközlekedési eszközt.

Így a kishegyesi helyi lap, a Szó-Beszéd szervezésében és a kishegyesi, valamint a bácsfeketehegyi helyi közösség támogatásával aláírásgyűjtésbe kezdtek. Elsősorban az utasforgalmi vállalatok megértésére számítanak. Ahogyan a lap hasábjain fogalmaznak, arra kérik a döntéshozókat, hogy akár csökkentett járatszámmal vagy némileg emelt jegyárakkal, de indítsák újra a járatot!

A petíciót 2020. január 16. és 23. között 7.30 – 14.30 , valamint január 17-én, pénteken 17 – 19 óra közt lehet aláírni a kishegyesi és a bácsfeketehegyi helyi közösségek épületében. Kérik a polgárokat, hogy támogassák aláírásukkal a kezdeményezést, és a szervezők arra is felhívják a figyelmet, hogy személyi igazolványra is szükség van az aláíráshoz.

Tóth Péter

vajma.info
Címkék:
  • Szlávik: Nyárra talán elérhető lesz a nyájimmunitás
    Ha a védőoltásokat sikerül megfelelő ütemben beadni, és az emberek minél nagyobb számban kérik is azt, akkor talán nyárra elérhető a tömeges immunitás - erről a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője beszélt a közmédiának szombaton.
  • Alakul a Facebook-diktatúra
    Mintegy 90 százalékkal csökkent a magyar kormány, a tagjai és intézményeinek közösségi oldalain az elérés és az interakciók száma, a Facebook erről sem előzetes értesítést, sem utólagos magyarázatot nem adott.
  • Reneszánsz barátság
    Olyan világot kell visszahozni, mely méltó Európa múltjához, őseink áldozatvállalásához.
MTI Hírfelhasználó