Fekete-Győr megint bakot lőtt
2020. január 20. 00:04

Fekete-Győr András: Rontaná az ellenzék esélyeit, ha túl sok párt maradna

Újabb vitát, ellenségeskedést robbantottak ki az ellenzéki oldalon a Momentum elnökének szavai. Fekete-Győr András arról beszélt a napokban, hogy rontaná az ellenzék esélyeit, ha túl sok párt maradna. Úgy véli, hogy a választók a Momentumot és a DK-t kiemelték, a többi megszűnhet. A volt LMP-s Schiffer András szerint ez a hozzáállás a kommunista időket idézi – hangzott el az M1 Híradójában.

A DK-t és saját pártját, a Momentumot nevezte a két meghatározó ellenzéki pártnak nemrég Fekete Győr András. A Momentum elnöke az utóbbi napokban többször is azt fejtegette, hogy az ellenzéki paletta egy megtisztuláson megy át, legutóbb pedig arra utalt, hogy ezt nem bánja, mert ha sok ellenzéki párt van, az sok vitát és sok érdekellentétet okoz, ami megnehezítheti a sikeres együttműködést.

„Azt tudom, hogy a kormányváltás a célunk” – fogalmazott Fekete-Győr András. Hozzátette, azt is tudja, hogy minél több párt szeretne egy koalíciós kormányt létrehozni, annál nehezebb lesz a dolguk.

Elsőként az LMP alapítója kritizálta a Momentum elnökének szavait. Shiffer András szerint utoljára a kommunisták akarták eltüntetni politikai riválisaikat. „Rossz történelmi áthallása van annak, amikor egy versengő többpártrendszerben egy pártvezető arról beszél, hogy túl sok a párt” – mondta Schiffer András. Fekete Győr András szerint a 2022-es választás a Momentumon és a DK-n kívül több párt számára is a véget fogja jelenteni.

A szocialisták erre szűkszavúan csak annyit mondtak: továbbra is teljes ellenzéki együttműködésre van szükség. Az LMP-s Kanász Nagy Máté szerint nincs igaza Fekete-Győr Andrásnak, mert az LMP-re és a többi ellenzéki pártra is szükség van az ellenzéki együttműködéshez, nem csupán kettőre, ahogy azt a Momentum elnöke gondolja.

A Momentum elnökének ítélőképessége nem a legjobb – így reagált a Párbeszéd szóvívője. Barabás Richárd szerint majd az előválasztás dönt, nem Fekete Győr András.

hirado.hu - M1
Címkék:
 • Pluralizmus Ismét Működésben – PIM
  Ez itt a kérdés – Otthonosabbá tenni a magyar világot. Ezzel a címmel készített negyvenperces beszélgetést az M5-ös művelődési köztelevízió a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatójával, Demeter Szilárd székelyföldi íróval, költővel, filozófussal.
 • A Demokrácia Védvonal
  A mintegy 175 kilométer hosszú, 4 méter magasra tervezett létesítmény nem csupán műszaki jelentőségű.
 • Megakasztották a Liget Budapest Projektet Karácsonyék
  Változtatási tilalmat rendelt el a Liget Budapest Projekt által érintett városligeti területre a Fővárosi Közgyűlés szerdán. Karácsony Gergely főpolgármester javaslatát 18 igen szavazattal, 14 nem ellenében, egy tartózkodás mellett támogatta a testület.
 • Zöld böjtre hív a pannonhalmi főapát
  Hortobágyi T. Cirill OSB pannonhalmi főapát február 26-án, hamvazószerdán Facebook-oldalán tette közzé azt a felhívást, amelyben a bencés közösség tagjait, munkatársait és barátaikat „zöld böjtre” biztatja az előttünk álló nagyböjt folyamán.
 • Továbbra sem tudni koronavírus-fertőzöttről Magyarországon
  Bár a betegség európai terjedése miatt kicsi az esélye annak, hogy a koronavírus elkerülje Magyarországot, de nincsen magyar beteg Magyarország területén – jelentette be Gulyás Gergely.
MTI Hírfelhasználó