Tájékoztató napot tart a Nemzeti Filmintézet
2020. január 20. 16:34

Öt filmes hiányszakma képzését támogatja a Nemzeti Filmintézet, a részletekről február 6-án tájékoztató napot tart az intézmény – hangzott el hétfőn az M1 aktuális csatornán. Az ötödik alkalommal induló programon minden évben új szakmák is megjelennek, idén 12 foglalkozásra lehet pályázni, választható többek között a sminkes és a fodrász kisegítő képzés is.

Március elejéig lehet jelentkezni az egyéves felnőttképzésre, amelyen a gyakorlati oktatás kerül előtérbe. A felvételt nyertek személyéről a döntőbizottság határoz – közölte Lányi Eszter, a Nemzeti Filmintézet képzési és innovációs igazgatója. Mint elhangzott, az eddigi tapasztalatok alapján szakmánként 10-15 fő vehet részt a képzéseken. Hangsúlyosan szerepel az angol nyelvoktatás és a filmes szakmában fontos naprakész ismeretek átadása.

Magyarországon jelentős szakemberhiány tapasztalható ezeken a területeken, a Filmintézet ezt kívánja orvosolni. Az oktatás szeptemberben kezdődik.

MTI
Címkék:
  • Fel kell venni a harcot a gravitáció ellen!
    A normalitás elleni háború légnyomást okozott magas poszton is.
  • A gyurcsányi „semmi”
    „A Világgazdaság korábban megírta, Gyurcsány Ferenc az elmúlt négy évben összesen kétmilliárdnyi osztalékot vett fel céges érdekeltségeiből. 2016-ban 1.179 millió forintot, 2017-ben 228 millió forintot, 2018-ban 298 millió forintot, 2019-ben pedig 238 millió forintot” – adta tudtul a média az idén februárban. És ez „csak” az osztalék.
MTI Hírfelhasználó