Szeged: Tíz évre ítéltek egy macedón kábítószercsempészt
2020. január 21. 14:30

Jogerősen tíz év börtönbüntetéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla kedden egy macedón férfit, aki 15 kilogramm marihuánát próbált Magyarországon keresztül Nyugat-Európába csempészni 2017-ben, néhány héttel azután, hogy hazájában szabadult a börtönből.

A táblabíróság különösen jelentős mennyiségű kábítószer birtoklása bűntettében mondta ki bűnösnek a férfit, és a szabadságvesztés mellett nyolc évre kiutasította Magyarország területéről.
   
A vádlottat Szkopjéban 2010 márciusában ítélték emberölés miatt jogerősen nyolc év hat hónap börtönre. Büntetéséből kedvezménnyel 2017 januárjában szabadult. A férfinak nem volt munkahelye, ismeretlenekkel megállapodott abban, hogy marihuánát csempész Nyugat-Európába. Megszerzett egy gépkocsit, melynek első ülése alatt a merevítő lemezek kivágásával és a lábtér padlózatának megemelésével egy dupla falú üreget alakítottak ki. A megbízók 32 csomagban, mintegy 15 kilogramm marihuánát helyeztek el a kialakított rejtekhelyben.
   
A vádlott az autóval 2017. január 26-án jelentkezett belépésre a röszkei autópálya-határátkelőhelyen, ahol a pénzügyőrök megtalálták a drogszállítmányt, amely hatóanyag-tartalma a különösen jelentős mennyiség alsó határának 1,8-szerese volt.
   
A vádlott az eljárás során következetesen tagadta a bűncselekmény elkövetését.
   
Döntésével a táblabíróság súlyosította az első fokon eljáró Szegedi Törvényszék által a vádlottra kiszabott nyolc és fél éves büntetést. Joó Attila tanácsvezető bíró az indoklás során kifejtette, az elsőfokú bíróság a vádlott társadalomra veszélyességéhez mérten eltúlzottan enyhe büntetést szabott ki, amikor nem vette kellőképpen figyelembe, hogy a férfi a kábítószer csempészetét a korábbi, emberölésért kiszabott büntetéséből feltételesen szabadulva, mindössze 24 nappal a börtön elhagyása után követte el.
 

MTI
Címkék:
  • Fel kell venni a harcot a gravitáció ellen!
    A normalitás elleni háború légnyomást okozott magas poszton is.
  • A gyurcsányi „semmi”
    „A Világgazdaság korábban megírta, Gyurcsány Ferenc az elmúlt négy évben összesen kétmilliárdnyi osztalékot vett fel céges érdekeltségeiből. 2016-ban 1.179 millió forintot, 2017-ben 228 millió forintot, 2018-ban 298 millió forintot, 2019-ben pedig 238 millió forintot” – adta tudtul a média az idén februárban. És ez „csak” az osztalék.
MTI Hírfelhasználó