Katonai eskü Kaposvárt: „Életem árán is”
2020. január 21. 17:16

Hozzátartozók és barátok körében ünnepélyes katonai eskütétellel zárult a hat hetes egységes alapkiképzés Kaposváron, a logisztikai ezrednél január 20-án.

„Az eskü egy életre kötelez, legyenek erre büszkék és méltók!” – így bíztatta az esküt tevő 52 fős állományt Sári Zsolt főtörzszászlós, a Magyar Honvédség Haderőnemi Szemlélőség (logisztika) vezénylő zászlósa.


A logisztikai ezrednél még tavaly, december 2-án vette kezdetét az alapkiképzés a leendő szerződéses legénységi, valamint tiszti és altiszti állomány számára. A hat héten át tartó elméleti és gyakorlati ismeretek elsajátítása mellett az alaki kiképzés is nagy hangsúlyt kapott, melynek szerves része volt természetesen az esküre történő felkészülés.

Az alapkiképzésen nyújtott kiemelkedő teljesítményéért négy fő részesült tárgyjutalmi elismerésben, amelyeket Gavlik Péter ezredes, a logisztikai ezred parancsnoka adott át. Január 21-től minden katona megkezdi szolgálatát saját alakulatánál.

Szöveg és kép: Löbl Eszter hadnagy

honvedelem.hu
Címkék:
  • A Demokrácia Védvonal
    A mintegy 175 kilométer hosszú, 4 méter magasra tervezett létesítmény nem csupán műszaki jelentőségű.
  • Mikulássapkás hazugság
    Amerikában kezdték el ezt a hazugsághadjáratot évtizedekkel ezelőtt. Egy svéd reklámgrafikus egy híres üdítőitalhoz rajzolta le Santa Claus-t. Az ő Szent Kolozsuk eleve reklámfigura. Egy üdítőitalt ünnepelnek Szent Miklós helyett.
MTI Hírfelhasználó