Fölesküdtek: életük árán is megállítják a vírus terjedését
2020. január 24. 19:50

A járvány mérete két nap alatt nagyjából megduplázódott. A kormány a hadsereget is beveti, hogy némileg mentesítse a városi kórházakat, valamint ideiglenes karanténkórházakat is elkezdtek építeni.

A kínai állami média jelentése szerint a távol-keleti ország mobilizálja a katonai orvosait is a Vuhanban megjelenő koronavírus elleni küzdelemben.

A CCTV szerint már meg is indult a katonaorvosok Vuhanba telepítése, akik 40 tisztorvos irányítása alatt fogják segíteni a 9 milliós városban dolgozó kórházi alkalmazottak munkáját.

Péntek délután hatig már 880 megerősített megbetegedés történt, valamint 26 haláleset, vagyis két nap alatt nagyjából megduplázódott a járvány mérete.

Ez szám ugyan első látásra nem tűnik nagynak, de ezek csak a feltárt esetek. Orvosszakértők nyilatkozata szerint bármelyik pillanatban világjárvány robbanhat ki, ha a hatóságok nem kezelik megfelelően az esetet.

A karantén alá helyezett Vuhan már megkezdte az ideiglenes kórházak felépítését, valamint felhasználják a 2003-as járványban karantén céljából épített kórházakat is.

Egy ottani kórházban dolgozó ápoló így nyilatkozott a SCMP-nek:

Mindannyian esküt tettünk arra, hogy követjük a parancsokat, vállaljuk a szükséges áldozatokat, elvégezzük az elvégzendő munkát és nem félünk a haláltól sem.

MTI
Címkék:
  • Fel kell venni a harcot a gravitáció ellen!
    A normalitás elleni háború légnyomást okozott magas poszton is.
  • A gyurcsányi „semmi”
    „A Világgazdaság korábban megírta, Gyurcsány Ferenc az elmúlt négy évben összesen kétmilliárdnyi osztalékot vett fel céges érdekeltségeiből. 2016-ban 1.179 millió forintot, 2017-ben 228 millió forintot, 2018-ban 298 millió forintot, 2019-ben pedig 238 millió forintot” – adta tudtul a média az idén februárban. És ez „csak” az osztalék.
MTI Hírfelhasználó