Fölesküdtek: életük árán is megállítják a vírus terjedését
2020. január 24. 19:50

A járvány mérete két nap alatt nagyjából megduplázódott. A kormány a hadsereget is beveti, hogy némileg mentesítse a városi kórházakat, valamint ideiglenes karanténkórházakat is elkezdtek építeni.

A kínai állami média jelentése szerint a távol-keleti ország mobilizálja a katonai orvosait is a Vuhanban megjelenő koronavírus elleni küzdelemben.

A CCTV szerint már meg is indult a katonaorvosok Vuhanba telepítése, akik 40 tisztorvos irányítása alatt fogják segíteni a 9 milliós városban dolgozó kórházi alkalmazottak munkáját.

Péntek délután hatig már 880 megerősített megbetegedés történt, valamint 26 haláleset, vagyis két nap alatt nagyjából megduplázódott a járvány mérete.

Ez szám ugyan első látásra nem tűnik nagynak, de ezek csak a feltárt esetek. Orvosszakértők nyilatkozata szerint bármelyik pillanatban világjárvány robbanhat ki, ha a hatóságok nem kezelik megfelelően az esetet.

A karantén alá helyezett Vuhan már megkezdte az ideiglenes kórházak felépítését, valamint felhasználják a 2003-as járványban karantén céljából épített kórházakat is.

Egy ottani kórházban dolgozó ápoló így nyilatkozott a SCMP-nek:

Mindannyian esküt tettünk arra, hogy követjük a parancsokat, vállaljuk a szükséges áldozatokat, elvégezzük az elvégzendő munkát és nem félünk a haláltól sem.

MTI
Címkék:
  • A Demokrácia Védvonal
    A mintegy 175 kilométer hosszú, 4 méter magasra tervezett létesítmény nem csupán műszaki jelentőségű.
  • Mikulássapkás hazugság
    Amerikában kezdték el ezt a hazugsághadjáratot évtizedekkel ezelőtt. Egy svéd reklámgrafikus egy híres üdítőitalhoz rajzolta le Santa Claus-t. Az ő Szent Kolozsuk eleve reklámfigura. Egy üdítőitalt ünnepelnek Szent Miklós helyett.
MTI Hírfelhasználó