Székelyföld. Újabb két Hargita megyei település helységnévtábláját mázolták le
2020. január 25. 00:01

Lemázolták Gyergyószentmiklós és Gyilkostó üdülőtelep helységnévtáblájának magyar feliratát. 

Kép: g4media.ro

A rendőrség nyomoz az ügyben.

A vandalizmus péntekre virradóra történt a két településen. A brassói regionális útügyi igazgatóság alkalmazottai a délutáni órákban megtisztították a helységnévtáblákat. A Hargita megyei rendőrség szóvivője, Gheorghe Filip az Agerpresnek elmondta, hivatalból vizsgálódnak az ügyben. Hangsúlyozta, a hatóságok a legnagyobb szigorral járnak el minden ilyen esetben, „függetlenül attól, hogy a román vagy a magyar feliratról” van szó.

A tettest rongálásért állíthatják bíróság elé.

Mint ismert, az idei év első hétvégéjén egy bákói férfi több Hargita és Maros megyei helységnévtábla magyar feliratát fújta le festékszóróval. A tettest akkor a Hargita megyei rendőrség rövid idő alatt azonosította. 

maszol.ro
Címkék:
 • Pluralizmus Ismét Működésben – PIM
  Ez itt a kérdés – Otthonosabbá tenni a magyar világot. Ezzel a címmel készített negyvenperces beszélgetést az M5-ös művelődési köztelevízió a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatójával, Demeter Szilárd székelyföldi íróval, költővel, filozófussal.
 • A Demokrácia Védvonal
  A mintegy 175 kilométer hosszú, 4 méter magasra tervezett létesítmény nem csupán műszaki jelentőségű.
 • Zöld böjtre hív a pannonhalmi főapát
  Hortobágyi T. Cirill OSB pannonhalmi főapát február 26-án, hamvazószerdán Facebook-oldalán tette közzé azt a felhívást, amelyben a bencés közösség tagjait, munkatársait és barátaikat „zöld böjtre” biztatja az előttünk álló nagyböjt folyamán.
 • Továbbra sem tudni koronavírus-fertőzöttről Magyarországon
  Bár a betegség európai terjedése miatt kicsi az esélye annak, hogy a koronavírus elkerülje Magyarországot, de nincsen magyar beteg Magyarország területén – jelentette be Gulyás Gergely.
 • Dike fényére várva
  Ez a kis magyarázat érthetővé teszi a verset, de ugye senki nem téved el, a vers nem a mitológiáról, hanem Trianonról szól, Áprily jellegzetesen szelíd-szomorú fájdalmát osztja meg velünk.
MTI Hírfelhasználó