Irában kivégezték a drogbanda vezérét
2020. január 26. 14:02

Irán felszámolt egy nemzetközi kábítószer-kereskedő hálózatot, és kivégezte vezetőjét, valamint egy másik bandatagot – jelentette szombaton az ISNA félhivatalos hírügynökség.

A szervezet 36 éves vezetőjének több álneve volt, egyebek között a Perzsa-öböl Krokodiljaként ismerték. Aközben tartóztatták le, hogy több mint száz tonna kábítószert továbbított nemzetközi vizeken – közölte Ali Szálehi, Hormozgán tartomány főügyésze. Kivégzésük napját nem árulta el a tisztségviselő.

A szervezet Irán és a térség egyik legnagyobb hálózata hírében állt, a felderítését szolgáló hírszerzési műveletek csaknem öt évet vettek igénybe. Működése alatt a hálózat csaknem 400 tonna drogot csempészett be Iránba, és 45 milliárd forintnak megfelelő összegű, tisztára mosott pénzt fektetett be a helyi ingatlanpiacon.

A banda többi tagját összesen 420 év börtön- és 47 millió forintnak megfelelő pénzbüntetésre ítélték – közölte a főügyész. Az iráni igazságügyi hatóságok honlapjáról, a Mizan Online-ról megtudható, hogy húsz embert ítéltek el az ügyben.

Irán hivatalosan nem közöl adatokat a kivégzett elítéltekről, de az Amnesty International nemzetközi jogvédő szervezet számítása szerint 2018-ban legalább 253 emberen hajtották végre a halálbüntetést az országban.

hirado.hu - MTI
Címkék:
  • A Demokrácia Védvonal
    A mintegy 175 kilométer hosszú, 4 méter magasra tervezett létesítmény nem csupán műszaki jelentőségű.
  • Mikulássapkás hazugság
    Amerikában kezdték el ezt a hazugsághadjáratot évtizedekkel ezelőtt. Egy svéd reklámgrafikus egy híres üdítőitalhoz rajzolta le Santa Claus-t. Az ő Szent Kolozsuk eleve reklámfigura. Egy üdítőitalt ünnepelnek Szent Miklós helyett.
MTI Hírfelhasználó