Picit gyengült a forint
2020. január 27. 09:35
Kismértékű gyengüléssel kezdte a hétfői napot a forint az euróval szemben, így továbbra is belátható közelségben van a múlt héten látott történelmi mélypont. Most alig egy egységnyire van az árfolyam a csúcsától, a befektetők az MNB ma délutáni és holnapi üzeneteire figyelnek elsősorban.

Hétfő reggel 336,6-nál járt a forint az euróval szemben, ez egy egységgel marad el a múlt héten látott történelmi csúcstól. Csütörtökön 337,6-nál volt történelmi mélyponton a forint, a következő napokban is ez határozhatja meg a kereskedés irányát. A forint szempontjából kulcsfontosságú lesz az MNB hétfő délutáni devizaswap-tendere, illetve a keddi kamatdöntés, melyen szintén erős üzenetet küldhet a jegybank a befektetőknek. A dollárral szemben most 305-nél indul a forint napja, az angol font pedig 398,8 forintba kerül.

portfolio.hu
Címkék:
  • Pluralizmus Ismét Működésben – PIM
    Ez itt a kérdés – Otthonosabbá tenni a magyar világot. Ezzel a címmel készített negyvenperces beszélgetést az M5-ös művelődési köztelevízió a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatójával, Demeter Szilárd székelyföldi íróval, költővel, filozófussal.
  • A Demokrácia Védvonal
    A mintegy 175 kilométer hosszú, 4 méter magasra tervezett létesítmény nem csupán műszaki jelentőségű.
MTI Hírfelhasználó