Erdély: Két Srí Lanka-i vendégmunkás miatt áll a bál Gyergyóditróban
2020. január 27. 23:51

A helyiek egy része a migránsok tömeges betelepítésétől tart.

Kép: Gergely Imre/FB

Módfelett felbőszítette a gyergyóditróiak egy részét, hogy tíz nappal ezelőtt két Srí Lankáról érkezett vendégmunkást alkalmazott a helyi pékség tulajdonosa – írja a Székelyhon. A lakók egy része ebből azt a következtetést vonta le, hogy elkezdődhet a migránsok tömeges betelepítése, a jövevények elveszik a munkájukat.

A „Migráns mentes Ditrót akarunk” elnevezésű, zártkörű FB-csoport tagjai közül egyesek tüntetni készülnek, míg mások a péktermékek bojkottjára buzdítanak.

A pékséget működtető Köllő Csaba nem érti a helyiek felháborodását – korábban dolgoztak nála magyarországi, svájci és ukrajnai szakemberek is -, ázsiaiakra azért volt szüksége, mert helyben nem talál szakképzett munkaerőt.

gycsaba

foter.ro
Címkék:
 • A Demokrácia Védvonal
  A mintegy 175 kilométer hosszú, 4 méter magasra tervezett létesítmény nem csupán műszaki jelentőségű.
 • Mikulássapkás hazugság
  Amerikában kezdték el ezt a hazugsághadjáratot évtizedekkel ezelőtt. Egy svéd reklámgrafikus egy híres üdítőitalhoz rajzolta le Santa Claus-t. Az ő Szent Kolozsuk eleve reklámfigura. Egy üdítőitalt ünnepelnek Szent Miklós helyett.
 • A kormány a börtönviszonyok miatti kifizetések leállítását kezdeményezi
  A kormány haladéktalanul kezdeményezi a börtönviszonyok miatt az elítéltek javára megítélt kártalanítások kifizetésének leállítását – jelentette be az igazságügyi miniszter hétfőn sajtótájékoztatón, Budapesten.
 • Nyugaton másképp látják a kommunizmust, mint mi
  – Ahhoz, hogy megértsük, miért értenek mást bizonyos jelenkori politikai fogalmak alatt Nyugat- és Közép-Európában, meg kell ismernünk egymás történelmét – állítja ifj. Bertényi Iván, a bécsi Collegium Hungaricum tudományos igazgatóhelyettese, a Bécsi Magyar Történeti Intézet igazgatója.
 • Újabb autópálya éri el az országhatárt
  Hamarosan kiválasztják a kivitelezőt az M6-os autópálya hiány­zó, mintegy húsz kilométeres szakaszára, amelynek révén nem csak újabb határátkelőt ér el a hazai gyorsforgalmi hálózat, de közvetlen kapcsolatot kap a villányi borvidék.
MTI Hírfelhasználó