Medvéhez riasztották a csendőröket az éjszaka Gyergyószentmiklóson
2020. január 28. 11:25

Medvéhez riasztották a csendőröket a hétfőről keddre virradó éjszaka Gyergyószentmiklóson. A lakosságot a RO-ALERT rendszeren figyelmeztették a veszélyről. A Hargita megyei csendőrség sajtóirodája szerint a 112-es egységes segélyhívószámon jelentette egy férfi, hogy medvét látott a város szélén, az egyik benzinkút közelében. Mire a csendőrök kiértek a helyszínre, az állat már nem volt ott, de a férfi azt mondta, hogy látta a város felé tartani.

A csendőrök végül megtalálták az egyik utcában és elkergették a településen kívülre.

Az akció egy órát tartott, és incidensek nélkül ért véget – áll még a tájékoztatásban. A helyszínre kivezényeltek egy rohammentős és egy rendőri egységet is, a katasztrófavédelmi felügyelőség pedig figyelmeztető üzenetet küldött a környéken lakóknak a RO-ALERT rendszeren.

Hargita megyében az idén ez a második alkalom, amikor lakott térségből kell elkergetniük a medvét a csendőröknek, Gyergyószentmiklóson pedig az első ilyen eset volt ebben az évben. A csendőrök ismét felhívják a lakosság figyelmét, hogy ha medvét látnak, azonnal forduljanak segítségért az egységes segélyhívószámon, ne próbálják maguk elkergetni az állatot, ne etessék, és ne közelítsék meg fényképkészítés céljából sem.

maszol.ro
Címkék:
  • A gyurcsányi „semmi”
    „A Világgazdaság korábban megírta, Gyurcsány Ferenc az elmúlt négy évben összesen kétmilliárdnyi osztalékot vett fel céges érdekeltségeiből. 2016-ban 1.179 millió forintot, 2017-ben 228 millió forintot, 2018-ban 298 millió forintot, 2019-ben pedig 238 millió forintot” – adta tudtul a média az idén februárban. És ez „csak” az osztalék.
MTI Hírfelhasználó