Medvéhez riasztották a csendőröket az éjszaka Gyergyószentmiklóson
2020. január 28. 11:25

Medvéhez riasztották a csendőröket a hétfőről keddre virradó éjszaka Gyergyószentmiklóson. A lakosságot a RO-ALERT rendszeren figyelmeztették a veszélyről. A Hargita megyei csendőrség sajtóirodája szerint a 112-es egységes segélyhívószámon jelentette egy férfi, hogy medvét látott a város szélén, az egyik benzinkút közelében. Mire a csendőrök kiértek a helyszínre, az állat már nem volt ott, de a férfi azt mondta, hogy látta a város felé tartani.

A csendőrök végül megtalálták az egyik utcában és elkergették a településen kívülre.

Az akció egy órát tartott, és incidensek nélkül ért véget – áll még a tájékoztatásban. A helyszínre kivezényeltek egy rohammentős és egy rendőri egységet is, a katasztrófavédelmi felügyelőség pedig figyelmeztető üzenetet küldött a környéken lakóknak a RO-ALERT rendszeren.

Hargita megyében az idén ez a második alkalom, amikor lakott térségből kell elkergetniük a medvét a csendőröknek, Gyergyószentmiklóson pedig az első ilyen eset volt ebben az évben. A csendőrök ismét felhívják a lakosság figyelmét, hogy ha medvét látnak, azonnal forduljanak segítségért az egységes segélyhívószámon, ne próbálják maguk elkergetni az állatot, ne etessék, és ne közelítsék meg fényképkészítés céljából sem.

maszol.ro
Címkék:
 • A Demokrácia Védvonal
  A mintegy 175 kilométer hosszú, 4 méter magasra tervezett létesítmény nem csupán műszaki jelentőségű.
 • Mikulássapkás hazugság
  Amerikában kezdték el ezt a hazugsághadjáratot évtizedekkel ezelőtt. Egy svéd reklámgrafikus egy híres üdítőitalhoz rajzolta le Santa Claus-t. Az ő Szent Kolozsuk eleve reklámfigura. Egy üdítőitalt ünnepelnek Szent Miklós helyett.
 • A kormány a börtönviszonyok miatti kifizetések leállítását kezdeményezi
  A kormány haladéktalanul kezdeményezi a börtönviszonyok miatt az elítéltek javára megítélt kártalanítások kifizetésének leállítását – jelentette be az igazságügyi miniszter hétfőn sajtótájékoztatón, Budapesten.
 • Nyugaton másképp látják a kommunizmust, mint mi
  – Ahhoz, hogy megértsük, miért értenek mást bizonyos jelenkori politikai fogalmak alatt Nyugat- és Közép-Európában, meg kell ismernünk egymás történelmét – állítja ifj. Bertényi Iván, a bécsi Collegium Hungaricum tudományos igazgatóhelyettese, a Bécsi Magyar Történeti Intézet igazgatója.
 • Újabb autópálya éri el az országhatárt
  Hamarosan kiválasztják a kivitelezőt az M6-os autópálya hiány­zó, mintegy húsz kilométeres szakaszára, amelynek révén nem csak újabb határátkelőt ér el a hazai gyorsforgalmi hálózat, de közvetlen kapcsolatot kap a villányi borvidék.
MTI Hírfelhasználó