Valentin-napi menetet szerveznek a migránsok a szerb-magyar határhoz
2020. február 13. 20:59

Újabb támadást indíthatnak Szerbia és Magyarország határátkelői ellen az észak-balkáni országokban tartózkodó migránsok pénteken. Az interneten „Valentin-napi menetként„ meghirdetett esemény szervezői napok óta hangzatos üzenetekkel tüzelik a migránsokat, számolt be csütörtökön az osztrák Kronen Zeitung napilap internetes kiadása, írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.

Pénteken újabb migránsmenet indulhat meg a szerb-magyar határon lévő átkelők felé, amelyet a jelenleg Szerbiában, Bosznia-Hercegovinában és Észak-Macedóniában lévő migránsok szerveznek.

Az interneten „Valentin-napi menetként” meghirdetett esemény hangadói napok óta hangzatos üzenetekkel tüzelik a migránsokat a közösségi médiában, úgy mint „nem tűrhetjük tovább az elnyomást, nagyszerű győzelem lesz ez a bevándorlók és a szabadság számára„ – számolt be csütörtökön a Kronen Zeitung osztrák napilap honlapja.

A lap annak kapcsán utalt a balkáni migránsáradatra, hogy szerdán Bécsben találkozott Karl Nehammer osztrák belügyminiszter és Ylva Johansson, az Európai Bizottság belügyi biztosa. A megbeszélések fő témája a Földközi-tenger keleti részén, illetve a Balkánon kialakult migrációs nyomás volt.

„Mindent meg kell tennünk az új migrációs hullám ellen a Földközi-tenger keleti részén. Szükség van egy jól működő uniós menekültügyi és migrációs rendszer felállítására, de ez csak az összes EU-tagország összefogásával lehetséges” – jelentette ki Nehammer.

A teljes cikk ITT olvasható el.

origo.hu
Címkék:
 • A Demokrácia Védvonal
  A mintegy 175 kilométer hosszú, 4 méter magasra tervezett létesítmény nem csupán műszaki jelentőségű.
 • Mikulássapkás hazugság
  Amerikában kezdték el ezt a hazugsághadjáratot évtizedekkel ezelőtt. Egy svéd reklámgrafikus egy híres üdítőitalhoz rajzolta le Santa Claus-t. Az ő Szent Kolozsuk eleve reklámfigura. Egy üdítőitalt ünnepelnek Szent Miklós helyett.
 • EU-csúcs: Charles Michel már tárgyalt Orbán Viktorral
  Órákon belül kezdetét veszi az állam- és kormányfők rendkívüli csúcstalálkozója Brüsszelben, ahol az országvezetők a 2021 és 2027 közötti keretköltségvetésről (MFF) próbálnak majd megállapodni.
 • Gyurcsányék ismét hátba támadták az MSZP-t
  A Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalícióhoz csatlakozik két MSZP-s polgármester is – számolt be róla az Index. Mivel a kettős párttagság a szocialisták alapszabálya szerint tiltott, ezért a XVIII. kerületet vezető Szaniszló Sándornak és Kiss Lászlónak, Óbuda polgármesterének is megszűnik MSZP-s párttagsága.
 • London meg tudná rendezni az idei olimpiát Tokió helyett?
  Shaun Bailey konzervatív polgármesterjelölt szerint London meg tudná rendezni az idei olimpiát és paralimpiát, ha a koronavírus-járvány miatt Tokióból el kell mozdítani a sporteseményt.
MTI Hírfelhasználó