Sok illegális bevándorlót vett fel a spanyol parti őrség egyik hajója
2020. február 14. 20:56

Nyolcvanhét menedékkérőt – köztük egy újszülöttet – vett fedélzetére a spanyol parti őrség egyik hajója pénteken a Spanyolországhoz tartozó Kanári-szigetek partjainál.

A migránsokat Gran Canariától délre észlelték. Három bárka fedélzetén próbálták elérni szigeteket. Az illegális bevándorlók között 30 nő, hat csecsemő – közülük egy a hajón világra jött újszülött – és négy gyermek is volt.

A menedékkérőket Gran Canaria szigetére, Arguineguín kikötővárosába szállították.

A hatóságok szerint januárban 708 migráns érte el a Spanyolországhoz tartozó szigeteket, vagyis tizennyolcszor többen mint tavaly ugyanebben az időszakban. Mióta ugyanis Marokkó erélyesebben fellép az illegális bevándorlással szemben egyre többen kelnek útra lélekvesztőkön Mauritániából a Kanári-szigetekre.

MTI
Címkék:
  • A szélsőbaloldal új fasizmusa
    József Attila a kommunizmust szapulta, Trump most az úgynevezett „liberalizmus” – neveztessék éppen „neoliberlizmusnak” vagy cinikus hazugsággal „neokonzervativizmusnak” – rombolása ellen próbálja megvédeni hazáját. A gyökér azonos.
  • Kártérítést a hungarocídiumért
    Vétkesek közt cinkos, aki néma – idézhetnénk Babitsot, de Brüsszelben ez is kárörvendő röhögést váltanak ki az ottani rasszista hungarofóbokból. Ezért is kell kártérítést követelnünk, tehát követelnünk kell a kártérítést a hungarocídiumért.
MTI Hírfelhasználó