Sok illegális bevándorlót vett fel a spanyol parti őrség egyik hajója
2020. február 14. 20:56

Nyolcvanhét menedékkérőt – köztük egy újszülöttet – vett fedélzetére a spanyol parti őrség egyik hajója pénteken a Spanyolországhoz tartozó Kanári-szigetek partjainál.

A migránsokat Gran Canariától délre észlelték. Három bárka fedélzetén próbálták elérni szigeteket. Az illegális bevándorlók között 30 nő, hat csecsemő – közülük egy a hajón világra jött újszülött – és négy gyermek is volt.

A menedékkérőket Gran Canaria szigetére, Arguineguín kikötővárosába szállították.

A hatóságok szerint januárban 708 migráns érte el a Spanyolországhoz tartozó szigeteket, vagyis tizennyolcszor többen mint tavaly ugyanebben az időszakban. Mióta ugyanis Marokkó erélyesebben fellép az illegális bevándorlással szemben egyre többen kelnek útra lélekvesztőkön Mauritániából a Kanári-szigetekre.

MTI
Címkék:
 • Pluralizmus Ismét Működésben – PIM
  Ez itt a kérdés – Otthonosabbá tenni a magyar világot. Ezzel a címmel készített negyvenperces beszélgetést az M5-ös művelődési köztelevízió a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatójával, Demeter Szilárd székelyföldi íróval, költővel, filozófussal.
 • A Demokrácia Védvonal
  A mintegy 175 kilométer hosszú, 4 méter magasra tervezett létesítmény nem csupán műszaki jelentőségű.
 • Hazug és álhumánus az európai baloldal
  Álhumánus és hazug az európai baloldal által képviselt migránsbarát politika. Nem csak azért, mert saját politikai céljaikra használják fel az egyébként valóban kiszolgáltatott embereket, de egyúttal egy hamis szerepben is tetszelegnek azáltal, hogy azt sugallják, meg tudjuk oldani Afrika összes problémáját – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Hölvényi György.
 • A cigányság érdekeiért tüntetett Demszky, Iványi és Mécs
  A cigányság érdekeiért tüntettek civil szervezetek vasárnap Budapesten Szabad bíróság! Szabad Gyöngyöspata! jelszóval.
 • Besúgóként tette gördülékennyé karrierjét az Oscar-díjas „Képesi”
  Schmidt Mária történész, a Terror Háza Múzeum főigazgatója úgy látja: ha Szabó István megkapja és át is veszi a díjat, ez azt jelenti, hogy egy olyan életművet díjaznak harminc évvel a kommunizmus bukása után, amelynek szerves része a besúgói tevékenység. Az elismert rendező sosem kért bocsánatot.
MTI Hírfelhasználó