Sok illegális bevándorlót vett fel a spanyol parti őrség egyik hajója
2020. február 14. 20:56

Nyolcvanhét menedékkérőt – köztük egy újszülöttet – vett fedélzetére a spanyol parti őrség egyik hajója pénteken a Spanyolországhoz tartozó Kanári-szigetek partjainál.

A migránsokat Gran Canariától délre észlelték. Három bárka fedélzetén próbálták elérni szigeteket. Az illegális bevándorlók között 30 nő, hat csecsemő – közülük egy a hajón világra jött újszülött – és négy gyermek is volt.

A menedékkérőket Gran Canaria szigetére, Arguineguín kikötővárosába szállították.

A hatóságok szerint januárban 708 migráns érte el a Spanyolországhoz tartozó szigeteket, vagyis tizennyolcszor többen mint tavaly ugyanebben az időszakban. Mióta ugyanis Marokkó erélyesebben fellép az illegális bevándorlással szemben egyre többen kelnek útra lélekvesztőkön Mauritániából a Kanári-szigetekre.

MTI
Címkék:
  • Gyurcsányi fordulat: igazat mondott
    A gyurcsányi cél ez volt: „visszaadni a baloldalnak a hitét, hogy megcsinálhatja, hogy nyerhet. Hogy nem kell lehajtani a fejét ebben a kurva országban. Hogy nem kell beszarni Orbán Viktortól…” Mi fűtötte? Az, hogy „ történelmet csinálok. Nem a történelemkönyveknek, arra szarok.”
  • Pluralizmus Ismét Működésben – PIM
    Ez itt a kérdés – Otthonosabbá tenni a magyar világot. Ezzel a címmel készített negyvenperces beszélgetést az M5-ös művelődési köztelevízió a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatójával, Demeter Szilárd székelyföldi íróval, költővel, filozófussal.
MTI Hírfelhasználó