Sopronban kezdte turnéját a Háromszék Táncegyüttes
2020. február 17. 00:02

A soproni Petőfi Színházban indította többnapos magyarországi, ausztriai és felvidéki turnéját a sepsiszentgyörgyi Háromszék Táncegyüttes.

A Könczei Árpád rendezte-koreografálta A banda című nagy sikerű táncszínházi előadást a társulat Bécsben, Pápán, Dunaszerdahelyen mutatta be, majd Cegléden léptek közönség elé.

A híres magyarpalatkai muzsikusoknak emléket állító előadás a neves erdélyi zenészeket, zenekarokat bemutató előadás-sorozat harmadik része, amelyet a Csávási ballada (2007, rendezte Ivácson László) és a Száz évig (2011, rendezte Könczei Árpád) előzött meg.

(fekete)

3szek.ro
Címkék:
  • Gyurcsányi fordulat: igazat mondott
    A gyurcsányi cél ez volt: „visszaadni a baloldalnak a hitét, hogy megcsinálhatja, hogy nyerhet. Hogy nem kell lehajtani a fejét ebben a kurva országban. Hogy nem kell beszarni Orbán Viktortól…” Mi fűtötte? Az, hogy „ történelmet csinálok. Nem a történelemkönyveknek, arra szarok.”
  • Pluralizmus Ismét Működésben – PIM
    Ez itt a kérdés – Otthonosabbá tenni a magyar világot. Ezzel a címmel készített negyvenperces beszélgetést az M5-ös művelődési köztelevízió a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatójával, Demeter Szilárd székelyföldi íróval, költővel, filozófussal.
MTI Hírfelhasználó