Gyöngyöspatai iskolaügy - Fidesz: a szegregáció csak ürügy
2020. február 17. 16:43

A gyöngyöspatai iskolaügynek a szegregáció csak ürügye, a cigány családok és tanulók pedig csak eszközök ahhoz, hogy a kártérítési pert kezdeményező, "külföldről pénzelt alapítvány" elérhesse politikai célját - mondta Horváth László miniszterelnöki megbízott, a térség fideszes parlamenti képviselője hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón.

Felidézte: a gyöngyöspatai iskolaügyben vasárnapra demonstrációt hirdetett meg Tordai Bence, a Párbeszéd országgyűlési képviselője cigány kisebbségi vezetők jelenlétében.

Horváth László erre úgy reagált: ez várható volt, a Fidesz már hetekkel ezelőtt szólt, hogy a gyöngyöspatai ügyben csak "a politikai cél elérése a fontos, minden más csak ürügy és mindenki más csak eszköz".

A szegregációs kártérítési pert kezdeményező, "külföldről pénzelt alapítvány" politikai célja pedig az - mondta -, hogy "el kell menni feljelentést tenni Brüsszelbe, Strasbourgba, megvádolni az országot cigányüldözéssel, rasszizmussal, tömeges szegregációval, és kicsikarni valami büntetőeljárásfélét".

Ennek egyik állomása lesz a vasárnapi tüntetés is - jelentette ki a fideszes politikus.

Megemlítette azt is, hogy "a tüntetésnek van előzménye", indult ugyanis egy petíció az ügyet támogatandó, ám azt a gyöngyöspataiak "99,7 százaléka nem írta alá", ami beszédes. Még azok sem írták alá, akik érintettek - jegyezte meg Horváth László.

Hozzátette: Tordai Bence becsületére legyen mondva, hogy ő legalább elment Gyöngyöspatára, ahol arra volt ideje, hogy a cigány kisebbségi önkormányzat vezetőjével készítsen egy fotót az iskolánál, de arra sajnos már nem volt ideje, hogy beszéljen önkormányzati vezetőkkel, tanárokkal, és meghallgassa a többségi lakosság véleményét.

MTI
Címkék:
  • Gyurcsányi fordulat: igazat mondott
    A gyurcsányi cél ez volt: „visszaadni a baloldalnak a hitét, hogy megcsinálhatja, hogy nyerhet. Hogy nem kell lehajtani a fejét ebben a kurva országban. Hogy nem kell beszarni Orbán Viktortól…” Mi fűtötte? Az, hogy „ történelmet csinálok. Nem a történelemkönyveknek, arra szarok.”
  • Pluralizmus Ismét Működésben – PIM
    Ez itt a kérdés – Otthonosabbá tenni a magyar világot. Ezzel a címmel készített negyvenperces beszélgetést az M5-ös művelődési köztelevízió a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatójával, Demeter Szilárd székelyföldi íróval, költővel, filozófussal.
MTI Hírfelhasználó