Klímavédelmi akcióterv – képben és szövegben
2020. február 17. 17:59

Orbán Viktor miniszterelnök tegnapi évértékelő beszédében a klímaválsággal kapcsolatban kifejtette: Bosszant az az ostobaság, amikor szembe akarják állítani a gyermekvállalást a klímavédelemmel. Ez kész elmebaj. Ha megmentjük a földet, akkor kinek mentjük meg, ha nincsenek gyermekeink és unokáink? A klíma- és természetvédelem hazafias kötelességünk. A kormány ezért klímavédelmi akciótervet fogadott el. A Magyarországon előállított energia 2030-ban 90 százalékban széndioxid-mentes lesz.

A kormányfő a klímavédelem kapcsán nyolc kormányzati intézkedést jelentett be:

 1. Július 1-jével megkezdjük az illegális hulladéklerakók felszámolását.
 2. Betiltjuk az egyszer használatos műanyagok forgalmazását, lehetővé tesszük az üveg és műanyag palackok, valamint a fémdobozok visszaváltását.
 3. Meg fogjuk védeni a folyóinkat a külföldről ide érkező hulladékoktól.
 4. Elvárjuk a multinacionális cégektől, hogy környezetbarát technológiákat alkalmazzanak. Támogatjuk a kis- és középvállalkozások megújuló energiatermelését.
 5. Minden újszülött után tíz fát ültetünk. Ez évente 1 millió új fát jelent.
 6. A következő 10 évben meghatszorozzuk a naperőművek kapacitását.
 7. Támogatni fogjuk az olcsó elektromos autók megjelenését és használatát.
 8. Bevezetik a Zöld Államkötvényt.

facebook
Címkék:
 • Gyurcsányi fordulat: igazat mondott
  A gyurcsányi cél ez volt: „visszaadni a baloldalnak a hitét, hogy megcsinálhatja, hogy nyerhet. Hogy nem kell lehajtani a fejét ebben a kurva országban. Hogy nem kell beszarni Orbán Viktortól…” Mi fűtötte? Az, hogy „ történelmet csinálok. Nem a történelemkönyveknek, arra szarok.”
 • Pluralizmus Ismét Működésben – PIM
  Ez itt a kérdés – Otthonosabbá tenni a magyar világot. Ezzel a címmel készített negyvenperces beszélgetést az M5-ös művelődési köztelevízió a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatójával, Demeter Szilárd székelyföldi íróval, költővel, filozófussal.
MTI Hírfelhasználó