Somogy megyében 18,1 Celsius fokot mértek hétfőn
2020. február 17. 23:32

Magyarországon szokatlanul meleg a február. Ma a Somogy megyei Főnyeden volt a legmelegebb, 18,1 fokot mértek. Ez mindössze fél fokkal marad el a huszonkét éves rekordtól. Mindeközben Mátraszentistvánon megteltek a sípályák. Igaz ehhez az kell, hogy folyamatosan hóágyúzzanak – derült ki az M1 Híradójából.

Kaposváron előkerültek a biciklik, sokan pihentek a parkokban, és a játszóterek is megteltek. A tavaszi idő sokakat csábított ki a szabadba. A Balaton partján is élvezték a jó időt a kirándulók.

Felborult a természet is az enyhe idő miatt. Már kinyíltak a tavasz első hírnökei az aszófői Séd-völgyben. A hóvirág és a téltemető virág is előbújt.

Bár nagyon közel volt, nem dőlt meg a melegrekord hétfőn. A Somogy megyei Főnyeden 18,1 Celsius fokot mutattak a hőmérők, ott volt hétfőn a legmelegebb. A napi rekordot egyébként 1998-ban Sellyén regisztrálták, akkor 18,6 fokot mértek.

A téli sportok szerelmeseinek minden adott volt a síeléshez, az enyhe idő nem befolyásolta a pályák működését. Rengetegen voltak a mátraszentistváni síparkban, itt rendezték meg ugyanis a Sí Diákolimpiát, ami szerdáig tart. A versenyre mintegy 350 diák nevezett.

Az előrejelzések szerint az igazi tavasz még várat magára. Bár kitart a februárhoz képest szokatlanul enyhe idő ezen a héten, éjszaka még lesznek mínuszok és a hét második felében is csak maximum 7 fok lehet.

hirado.hu - M1
Címkék:
  • Gyurcsányi fordulat: igazat mondott
    A gyurcsányi cél ez volt: „visszaadni a baloldalnak a hitét, hogy megcsinálhatja, hogy nyerhet. Hogy nem kell lehajtani a fejét ebben a kurva országban. Hogy nem kell beszarni Orbán Viktortól…” Mi fűtötte? Az, hogy „ történelmet csinálok. Nem a történelemkönyveknek, arra szarok.”
  • Pluralizmus Ismét Működésben – PIM
    Ez itt a kérdés – Otthonosabbá tenni a magyar világot. Ezzel a címmel készített negyvenperces beszélgetést az M5-ös művelődési köztelevízió a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatójával, Demeter Szilárd székelyföldi íróval, költővel, filozófussal.
MTI Hírfelhasználó