Márciusra halaszthatják az Orbán-Tusk találkozót
2020. február 19. 21:10

Immár biztosra vehető, hogy Donald Tusk, az Európai Néppárt elnöke és Orbán Viktor a holnap kezdődő uniós csúcstalálkozó margóján sem találkoznak majd Brüsszelben.

Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke az Euronews-nak a következő EU-csúcs idejét, vagyis március 26-át vagy 27-ét jelölte meg lehetséges tárgyalási időpontként.

A magyar miniszterelnök zsúfolt brüsszeli programja miatt nem sikerült tető alá hozni az eheti találkozót.

Pedig megbeszélnivaló lenne bőven: Orbán Viktor tegnap memorandumot küldött a néppárt vezetésének, amelyben a balra tolódó pártcsalád stratégiai irányváltását sürgette.

Judi Tamara (Brüsszel)

magyarnemzet.hu
Címkék:
  • Gyurcsányi fordulat: igazat mondott
    A gyurcsányi cél ez volt: „visszaadni a baloldalnak a hitét, hogy megcsinálhatja, hogy nyerhet. Hogy nem kell lehajtani a fejét ebben a kurva országban. Hogy nem kell beszarni Orbán Viktortól…” Mi fűtötte? Az, hogy „ történelmet csinálok. Nem a történelemkönyveknek, arra szarok.”
  • Pluralizmus Ismét Működésben – PIM
    Ez itt a kérdés – Otthonosabbá tenni a magyar világot. Ezzel a címmel készített negyvenperces beszélgetést az M5-ös művelődési köztelevízió a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatójával, Demeter Szilárd székelyföldi íróval, költővel, filozófussal.
MTI Hírfelhasználó