Penésszel hirdeti hamburgerét a Burger King
2020. február 19. 23:47

(Fotó: YouTube)

A Burger King gyorséttermi lánc szerdán rendhagyó kampánnyal, egy penészes hamburgerrel jelentette be, hogy a Whopper névre keresztelt szendvicse ezentúl nem tartalmaz mesterséges adalékanyagokat.

Szerdán a gyorséttermi óriás globális hirdetési kampányt indított, amelyben ikonikus Whopper szendvicsét szőrös kékesszürke penész borítja. A reklám üzenete: a márka mérföldkövet ért el azáltal, hogy eltávolította a mesterséges tartósítószereket a szendvicsből az Egyesült Államok több mint 400 étteremében, és az év végéig minden Burger King egységben így tesz majd.

Ezzel egy időben a cég bejelentette, a termékei több mint 90 százaléka mentes a mesterséges ízesítőktől, színezékektől és tartósítószerektől, míg az élelmiszerek összetevői közt egyáltalán nem található nátrium-glutamát, illetve magas fruktóz tartalmú kukoricaszirup – írta a Washington Post.

A kampány részeként a Burger King egy 45 másodperces videót tett közzé, melyen azt mutatja be, miként bomlik le a Whopper szendvics 34 nap alatt. Az élelmiszer-rothadás révén való hirdetés és értékesítés teljesen újszerű megközelítés, ám jól körvonalazza, hogy merre halad az élelmiszerek és a gyorséttermek világa.

A többi gyorsétteremlánc is hasonló úton halad, a McDonald’s először 2016-ban távolította el a tartósítószereket a chicken nuggets termékeiből, majd 2018 szeptemberében bejelentette, hogy az Egyesült Államokban a klasszikus hamburgerei nem tartalmaznak többé mesterséges tartósítószereket, ízesítőket és színezékeket.

A Panera Bread 2015-ben közölte, hogy eltávolítja a mesterséges adalékanyagokat mind a 2000 egyesült államokbeli étterméből. A kitűzött célt 2017-ben érte el, éppen azután, hogy a Chipotle Mexican Grill – őket megelőzve – bejelentette: az egyetlen márkává vált az országban, amelynek egyetlen összetevőjében sincs hozzáadott színezék, ízesítő vagy tartósítószer.

A gyökeres változások kiváltó oka a fogyasztói preferencia. Az utóbbi években az amerikaiak gyakran választották inkább azokat a termékeket, melyek mesterséges anyagok hozzáadása nélkül készültek. Ez a gyártók részéről olyan abszurditásokhoz vezetett, mint a gluténmentes víz, a koleszterinmentes gumicukor és a GMO-mentes narancslé.

hirado.hu
Címkék:
 • Gyurcsányi fordulat: igazat mondott
  A gyurcsányi cél ez volt: „visszaadni a baloldalnak a hitét, hogy megcsinálhatja, hogy nyerhet. Hogy nem kell lehajtani a fejét ebben a kurva országban. Hogy nem kell beszarni Orbán Viktortól…” Mi fűtötte? Az, hogy „ történelmet csinálok. Nem a történelemkönyveknek, arra szarok.”
 • Pluralizmus Ismét Működésben – PIM
  Ez itt a kérdés – Otthonosabbá tenni a magyar világot. Ezzel a címmel készített negyvenperces beszélgetést az M5-ös művelődési köztelevízió a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatójával, Demeter Szilárd székelyföldi íróval, költővel, filozófussal.
 • Gulyás: 663 milliárd forint kerül a járványügyi alapba
  A kormány magán kezdte a koronavírus-járvány miatt szükséges takarékosságot, így elvon és átcsoportosít a tárcáktól összesen 1345 milliárd forintot, ami a gazdaság védelmére és újraindítására létrehozott alapban áll rendelkezésre. A járvány elleni védekezési alapba 663 milliárd forintot biztosítanak, abba be kell fizetni az idei párttámogatások 50 százalékát, a multinacionális láncokat terhelő kereskedelmi adót, a pénzügyi szektor hozzájárulását és a gépjárműadó önkormányzatoknak járó részét - jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter szombaton az online kormányinfón.
 • A rendeleti kormányzásról és a lelki patikáról
  Bebizonyosodott, hogy bajban nemzetállami alapon van működőképes megoldás.
 • Magyarországon megfelelő időben, megfelelő intézkedések történtek a járvány elleni védekezésben
  Egy hónapja regisztrálták az első megbetegedéseket Magyarországon, é megfelelő időben, megfelelő intézkedések történtek a koronavírus-járvány elleni védekezésben - emelte ki az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs szombati online sajtótájékoztatóján. Müller Cecília felhívta a figyelmet arra, hogy a jó idő ellenére is tartsák be az emberek a korlátozó intézkedéseket.
MTI Hírfelhasználó