Rangos lengyel kitüntetést vehetett át Novák Katalin
2020. február 20. 12:31

Az egyik legrangosabb lengyel állami kitüntetést, a Lengyel Köztársasági Érdemrend parancsnoki keresztjét vehette át szerdán Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára Jerzy Snopektól, Lengyelország budapesti nagykövetétől.

Az állami kitüntetés odaítélésével a lengyel-magyar kapcsolatok megőrzése és fejlesztése érdekében tett erőfeszítéseit díjazták. A Lengyel Köztársaság budapesti nagykövetségén tartott ünnepélyes átadáson Novák Katalin az elismerés átvételekor kiemelte, hogy közel ezer éve fennáll a lengyelek és magyarok szövetsége, ami eleinte szomszédságnak indult, de az elmúlt száz évben is testvéri kapcsolatban volt egymással a két nemzet, amit aztán a visegrádi együttműködés is megpecsételt.

Magyar Nemzet
Címkék:
  • Gyurcsányi fordulat: igazat mondott
    A gyurcsányi cél ez volt: „visszaadni a baloldalnak a hitét, hogy megcsinálhatja, hogy nyerhet. Hogy nem kell lehajtani a fejét ebben a kurva országban. Hogy nem kell beszarni Orbán Viktortól…” Mi fűtötte? Az, hogy „ történelmet csinálok. Nem a történelemkönyveknek, arra szarok.”
  • Pluralizmus Ismét Működésben – PIM
    Ez itt a kérdés – Otthonosabbá tenni a magyar világot. Ezzel a címmel készített negyvenperces beszélgetést az M5-ös művelődési köztelevízió a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatójával, Demeter Szilárd székelyföldi íróval, költővel, filozófussal.
MTI Hírfelhasználó