Kialakult a jégkorong Erste liga negyeddöntőinek párosítása
2020. február 20. 13:32

A címvédő Ferencváros a középszakaszgyőztes jogán a Fehérvári Titánok csapatát választotta ellenfélnek a jégkorong Erste Liga negyeddöntőjére. A liga csütörtöki sajtóeseményén – amelynek elején megemlékeztek a február 4-én elhunyt Sárközy Tamásról, a hazai szövetség (MJSZ) korábbi elnökéről – a középszakasz eredménye alapján a felsőház első három csapata jelentette be döntését. Ennek alapján a második Dunaújváros az Újpestet, a harmadik romániai Corona Brasov a Gyergyószentmiklóst választotta.

A negyedik párharcban a DEAC és az alapszakaszt magabiztosan megnyerő, ám a középszakaszban gyengélkedő Csíkszereda küzd a legjobb négy közé jutásért. „Amikor valaki ellenfelet választ, azt azért teszi, mert azt gondolja, így a papíron legkönnyebb ellenféllel tud találkozni. A Ferencváros részéről ez a legjobb választás, de a jégen még bizonyítanunk kell az igazunkat” – fogalmazott Fodor Szabolcs, a Magyar Kupa-győztes Ferencváros vezetőedzője. Leszögezte: százszázalékos teljesítményt vár együttesétől már a negyeddöntőben is. „Csak a következő feladatra koncentrálunk, ostobaság lenne előrébb gondolkodni” – mondta az edző.

Szőke Álmos, az Erste Liga elnöke ismertette: eddig 220 mérkőzést rendeztek (az alapszakaszban 180-at, a középszakaszban 40-et). A korábbiakhoz képest többen voltak kíváncsiak a liga összecsapásaira, ehhez nagyban hozzájárult, hogy Csíkszeredán 1600, míg Újpesten 600 fős átlag nézőszám mellett játszották a mérkőzéseket. Összesen 1221 gól esett – ez 6,7-es átlagot jelent -, és nehezen kiszámítható kimenetelű találkozókat játszottak, a Ferencváros például egyszer 5-0-s vereséget szenvedett a Fehérvári Titánok vendégeként. „Ez a szoros versengés segít abban, hogy az élcsapatok a nemzetközi színtéren és az Erste Ligában is egyre kiemelkedőbb produkcióval rukkoljanak elő” – mondta.

Kitért rá, a játékvezetést érik bírálatok, ám a liga biztosítja a bíróképzés fejlesztését. Egyúttal ismertette: a rájátszásban magyar bírók vezetik a mérkőzéseket, nem lehet külföldi játékvezetőket választani. Szabados Richárd, a liga alelnöke és a névadó szponzor képviselője jelezte: arra számít, hogy nem lesznek előre lefutott párharcok. A következő szezonra előretekintve elárulta: változatlan mezőnnyel kalkulálnak, egyedül a MAC csatlakozása kérdéses. Ez attól függ, hogy az újbudai együttes szeptembertől is a szlovák élvonalban szerepel-e.

A negyeddöntőben – amely szombaton veszi kezdetét – az elmúlt szezonokhoz hasonlóan az egyik fél negyedik győzelméig tartanak a párharcok, miként az elődöntőben és a fináléban is. Az elődöntők március 8-án kezdődnek, a finálé legkésőbb április 3-án ér véget.

Az Erste Liga negyeddöntőjének párosítása:
FTC-Telekom – Fehérvári Titánok
Dunaújvárosi Acélbikák-UTE
Corona Brasov (román)-Gyergyói HK (román)
DEAC-Sport Club Csíkszereda (román)

MTI
Címkék:
  • Gyurcsányi fordulat: igazat mondott
    A gyurcsányi cél ez volt: „visszaadni a baloldalnak a hitét, hogy megcsinálhatja, hogy nyerhet. Hogy nem kell lehajtani a fejét ebben a kurva országban. Hogy nem kell beszarni Orbán Viktortól…” Mi fűtötte? Az, hogy „ történelmet csinálok. Nem a történelemkönyveknek, arra szarok.”
  • Pluralizmus Ismét Működésben – PIM
    Ez itt a kérdés – Otthonosabbá tenni a magyar világot. Ezzel a címmel készített negyvenperces beszélgetést az M5-ös művelődési köztelevízió a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatójával, Demeter Szilárd székelyföldi íróval, költővel, filozófussal.
MTI Hírfelhasználó