Egy szál pizsamában, magában bóklászott a bölcsis a soroksári éjszakában
2020. február 20. 13:35

Zokniban és pizsamában bandukolt egy 2 év körüli kisgyermek egy forgalmas fővárosi főút mellett, amikor egy arra járó autós megtalálta és biztonságba helyezte. A szülőknek nyoma sem volt, ezért a rendőrséget hívta.

Egyedül sétált Budapesten, a 23. kerületben, Soroksáron a Grassalkovich út melletti járda nélküli szakaszon egy két év körüli kisfiú kedd este – számolt be a Bors.hu. A gyermeket az arra autózó férfi, Rózsa Gusztáv és fia mentette meg egy esetleges tragédiától, miután az említett útszakaszon nincs járda, csupán egy padka, így a gyerek szinte az autók mellett totyogott.

Először azt hitték, hamarosan felbukkan az édesanyja is, azonban hamar világossá vált: a kisgyerek teljesen egyedül bóklászik az életveszélyes úton. „Fékeztünk, aztán kiabáltam, amikor láttuk, hogy elkezdene szaladni a belső sáv felé. Mondtam a fiamnak, hogy fogja meg. Egy hajszálon múlt, hogy nem szaladt a sávok közé – fogalmazott. A gyermek vélhetően a közeli HÉV sínjein is átmászott, hogy az útra jusson. A beszámoló szerint megálltak, kitették az elakadásjelzőt, és a kisfiút betették egg furgonba, hogy melegben legyen.

"Csak zokni, pizsama, pelenka és sapka volt rajta” – mondta a bulvárlapnak a férfi, aki azonnal értesítette a rendőrséget. A hatóságok később megtalálták a kisfiú szüleit, olvasható.

Bors.hu
Címkék:
  • Gyurcsányi fordulat: igazat mondott
    A gyurcsányi cél ez volt: „visszaadni a baloldalnak a hitét, hogy megcsinálhatja, hogy nyerhet. Hogy nem kell lehajtani a fejét ebben a kurva országban. Hogy nem kell beszarni Orbán Viktortól…” Mi fűtötte? Az, hogy „ történelmet csinálok. Nem a történelemkönyveknek, arra szarok.”
  • Pluralizmus Ismét Működésben – PIM
    Ez itt a kérdés – Otthonosabbá tenni a magyar világot. Ezzel a címmel készített negyvenperces beszélgetést az M5-ös művelődési köztelevízió a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatójával, Demeter Szilárd székelyföldi íróval, költővel, filozófussal.
MTI Hírfelhasználó