Szakértő: riogatás, hogy az elítélteket engednék vissza a társadalomba
2020. február 21. 10:31

A Médianéző Központ igazgatója riogatásnak tartja Vadai Ágnes DK-alelnök véleményét, miszerint a börtönzsúfoltsági kártalanításokkal kapcsolatos visszaélések megszüntetéséről szóló javaslat az elítélteket engedné vissza a társadalomba.

Kép: bv.gov.hu

Boros Bánk Levente pénteken az M1 aktuális csatornán úgy vélekedett, hogy a DK azért tesz ilyen megjegyzéseket a kormánypártok "konstruktív javaslataira", mert szeretné elterelni a figyelmet a valódi problémákról.
   
A magyar börtönök állapotán évek óta pénzt keresnek a joggal visszaélő ügyvédek, szervezetek. Ez veszélyezteti a jogbiztonságot és sérti az emberek igazságérzetét is - mondta.
   
Hozzátette: a pénzügyi motivációk mellett olyan politikai motivációk is megjelennek, amelyek a "rendpárti" kormánypártokat akarják gyengíteni.

MTI
Címkék:
  • Gyurcsányi fordulat: igazat mondott
    A gyurcsányi cél ez volt: „visszaadni a baloldalnak a hitét, hogy megcsinálhatja, hogy nyerhet. Hogy nem kell lehajtani a fejét ebben a kurva országban. Hogy nem kell beszarni Orbán Viktortól…” Mi fűtötte? Az, hogy „ történelmet csinálok. Nem a történelemkönyveknek, arra szarok.”
  • Pluralizmus Ismét Működésben – PIM
    Ez itt a kérdés – Otthonosabbá tenni a magyar világot. Ezzel a címmel készített negyvenperces beszélgetést az M5-ös művelődési köztelevízió a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatójával, Demeter Szilárd székelyföldi íróval, költővel, filozófussal.
MTI Hírfelhasználó