Kárpátalja: Kővel dobálták meg a Kínából evakuált honfitársaikat az ukránok
2020. február 21. 13:27

Csütörtök minden bizonnyal a  szégyen napjaként fog bevonulni Ukrajna történetébe, mert a modern világban alighanem egyedülálló módon kővel dobálta meg a koronavírus miatt Kínából evakuált honfitársakat szállító autóbuszt a befogadásuk ellen tiltakozó, emberi mivoltából kivetkőzött tömeg a Poltava megyei Novi Szanzsari településen.

Kővel dobálták meg a Kínából evakuált honfitársaikat az ukránok

Novi Szanzsariban csütörtök reggel zavargások törtek ki, mert elterjedt a híre, hogy a hatóságok ott akarják karanténba helyezni a Kínából hazaszállított ukrán állampolgárokat - olvashatjuk a Karpat.in.ua hírportálon.

A településre páncélozott járműveket és a rendőrség, valamint a nemzeti gárda alakulatait vezényelték.

Az összecsapásokban több mint 20 rendőr megsebesült és 24 tüntetőt őrizetbe vettek. A feldühödött tömeg kővel dobálta meg azt az autóbuszt, amelyik az evakuált ukránokat szállította, a jármű ablakai betörtek.

Akár a történelem fintorának is tekinthető, hogy a helyszínen az az Arszen Avakov próbálta csitítani a kedélyeket, aki pont hat évvel ezelőtt, a Majdan idején közösségi oldalán uszította a Kijev központjában tüntetőket a rendőrök ellen, azt írva közösségi oldalán, hogy a rendőrök, vagy ahogy a későbbi belügyminiszter orosz szlenget használva nevezte őket, „a szemetek nem emberek”.

A koronavírustól rettegő ukránok embertelen magatartására a koronát a tiltakozási hullámot elindító és abban élen járó Galícia egyik kórházában tették fel az emberek gyógyítására felesküdött orvosok, akik örömükben himnuszéneklésben törtek ki, amiért nem hozzájuk vitték Kínából kimenekített honfitársaikat.

A koronavírus miatt Kínából evakuált honfitársak befogadása ellen az utóbbi napokban Ukrajnában spontán kitört tömegmegmozdulások óriási megrökönyödést keltettek mind a jó érzésű ukránokban, mind a nemzetközi közvéleményben. 

karpatinfo.net
Címkék:
  • A szélsőbaloldal új fasizmusa
    József Attila a kommunizmust szapulta, Trump most az úgynevezett „liberalizmus” – neveztessék éppen „neoliberlizmusnak” vagy cinikus hazugsággal „neokonzervativizmusnak” – rombolása ellen próbálja megvédeni hazáját. A gyökér azonos.
  • Kártérítést a hungarocídiumért
    Vétkesek közt cinkos, aki néma – idézhetnénk Babitsot, de Brüsszelben ez is kárörvendő röhögést váltanak ki az ottani rasszista hungarofóbokból. Ezért is kell kártérítést követelnünk, tehát követelnünk kell a kártérítést a hungarocídiumért.
MTI Hírfelhasználó