Kárpátalja: Kővel dobálták meg a Kínából evakuált honfitársaikat az ukránok
2020. február 21. 13:27

Csütörtök minden bizonnyal a  szégyen napjaként fog bevonulni Ukrajna történetébe, mert a modern világban alighanem egyedülálló módon kővel dobálta meg a koronavírus miatt Kínából evakuált honfitársakat szállító autóbuszt a befogadásuk ellen tiltakozó, emberi mivoltából kivetkőzött tömeg a Poltava megyei Novi Szanzsari településen.

Kővel dobálták meg a Kínából evakuált honfitársaikat az ukránok

Novi Szanzsariban csütörtök reggel zavargások törtek ki, mert elterjedt a híre, hogy a hatóságok ott akarják karanténba helyezni a Kínából hazaszállított ukrán állampolgárokat - olvashatjuk a Karpat.in.ua hírportálon.

A településre páncélozott járműveket és a rendőrség, valamint a nemzeti gárda alakulatait vezényelték.

Az összecsapásokban több mint 20 rendőr megsebesült és 24 tüntetőt őrizetbe vettek. A feldühödött tömeg kővel dobálta meg azt az autóbuszt, amelyik az evakuált ukránokat szállította, a jármű ablakai betörtek.

Akár a történelem fintorának is tekinthető, hogy a helyszínen az az Arszen Avakov próbálta csitítani a kedélyeket, aki pont hat évvel ezelőtt, a Majdan idején közösségi oldalán uszította a Kijev központjában tüntetőket a rendőrök ellen, azt írva közösségi oldalán, hogy a rendőrök, vagy ahogy a későbbi belügyminiszter orosz szlenget használva nevezte őket, „a szemetek nem emberek”.

A koronavírustól rettegő ukránok embertelen magatartására a koronát a tiltakozási hullámot elindító és abban élen járó Galícia egyik kórházában tették fel az emberek gyógyítására felesküdött orvosok, akik örömükben himnuszéneklésben törtek ki, amiért nem hozzájuk vitték Kínából kimenekített honfitársaikat.

A koronavírus miatt Kínából evakuált honfitársak befogadása ellen az utóbbi napokban Ukrajnában spontán kitört tömegmegmozdulások óriási megrökönyödést keltettek mind a jó érzésű ukránokban, mind a nemzetközi közvéleményben. 

karpatinfo.net
Címkék:
  • Gyurcsányi fordulat: igazat mondott
    A gyurcsányi cél ez volt: „visszaadni a baloldalnak a hitét, hogy megcsinálhatja, hogy nyerhet. Hogy nem kell lehajtani a fejét ebben a kurva országban. Hogy nem kell beszarni Orbán Viktortól…” Mi fűtötte? Az, hogy „ történelmet csinálok. Nem a történelemkönyveknek, arra szarok.”
  • Pluralizmus Ismét Működésben – PIM
    Ez itt a kérdés – Otthonosabbá tenni a magyar világot. Ezzel a címmel készített negyvenperces beszélgetést az M5-ös művelődési köztelevízió a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatójával, Demeter Szilárd székelyföldi íróval, költővel, filozófussal.
MTI Hírfelhasználó