Délvidék - Csorba Béla: Fontos, hogy a magyar ügyeket magyar pártok képviseljék
2020. február 21. 13:33

A VMSZ támogatására szólítja fel köztársasági szinten a választóit a VMDP - mondta a párt elnöke a Közügyek című műsorban az előttünk álló szerbiai választások kapcsán.

Csorba Béla, a Vajdasági Magyar Demokrata Párt elnöke elmondta, a VMDP Választmányának az az álláspontja, hogy azokban az önkormányzatokban, ahol a pártjuk működik, ott indulnak helyi szinten, valamint koalíciót javasolnak a VMSZ-szel és a Magyar Egység Párttal. A VMDP vezetője hozzátette, már konzultált Pásztor Istvánnal. A VMSZ elnöke egyetértett a javaslattal Csorba szerint. Ennek a részletes megbeszélése és az ezzel kapcsolatos közös nyilatkozat még hátra van - mondta a VMDP elnöke.

Csorba Béla hangsúlyozta, fontos, hogy a magyar ügyeket magyar pártok képviseljék. „Az nem várható egy más nemzetiségű, vagy egy úgynevezett polgári vagy liberális értékeket képviselő szerb párttól, hogy a vajdasági magyar nemzeti érdekeket autentikus módon meg tudja fogalmazni. Ezt az elmúlt több évtizedes politizálás egyértelműen bebizonyította. Tehát az a politika, amit annak idején a történelmi VMDK fogalmazott meg, és amelynek egyik alappillére a nemzeti szubjektivitás, a politikai szubjektivitás elvének a kimondása volt, ez nem veszített semmit sem az érvényéből. Önálló kisebbségpolitikára van szükség, és ezt csak önállóan, az önállóságukat, a szuverenitásukat konzekvensen felmutatni tudó pártok képesek megfogalmazni.” (Pannon RTV)

vajma.info
Címkék:
  • Gyurcsányi fordulat: igazat mondott
    A gyurcsányi cél ez volt: „visszaadni a baloldalnak a hitét, hogy megcsinálhatja, hogy nyerhet. Hogy nem kell lehajtani a fejét ebben a kurva országban. Hogy nem kell beszarni Orbán Viktortól…” Mi fűtötte? Az, hogy „ történelmet csinálok. Nem a történelemkönyveknek, arra szarok.”
  • Pluralizmus Ismét Működésben – PIM
    Ez itt a kérdés – Otthonosabbá tenni a magyar világot. Ezzel a címmel készített negyvenperces beszélgetést az M5-ös művelődési köztelevízió a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatójával, Demeter Szilárd székelyföldi íróval, költővel, filozófussal.
MTI Hírfelhasználó