Hadsereg: Felderítés, mintavételezés, mentesítés
2020. február 21. 13:41

Több hetes, komplex gyakorlaton vesznek részt februárban az MH 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóalj katonái a táborfalvai gyakorlótéren. A Bíbor Kristály 2020 keretében február 19-én többek között mintavételezést is végre kellett hajtaniuk.

20200219_vv (10)

A fiktív ismeretlen, veszélyes anyagra kisebb bunkerben bukkantak rá a vegyivédelmisek felderítői. Első lépésként természetesen mintát kell venni az anyagból, hogy a beazonosítás, és később a szakszerű mentesítés megtörténhessen. Az eljárás természetesen az ilyenkor szokásos rendben történik, minden szabályzó, és előírás betartásával. Kijelölik a veszélyességi zónákat, meghatározzák a mintavétel módját, és a folyamatos dokumentáció mellett elvégzik a feladatot.

20200219_vv (12)

Miután a mintavevő csapat begyűjtötte az azonosításhoz szükséges mintát a hordóból, úgynevezett helyszíni kimenekítési mentesítés, majd önmentesítés történik – mindez megakadályozza, hogy a szennyező anyag esetlegesen tovább terjedjen.

 

20200219_vv (6)

Címkék:
  • Gyurcsányi fordulat: igazat mondott
    A gyurcsányi cél ez volt: „visszaadni a baloldalnak a hitét, hogy megcsinálhatja, hogy nyerhet. Hogy nem kell lehajtani a fejét ebben a kurva országban. Hogy nem kell beszarni Orbán Viktortól…” Mi fűtötte? Az, hogy „ történelmet csinálok. Nem a történelemkönyveknek, arra szarok.”
  • Pluralizmus Ismét Működésben – PIM
    Ez itt a kérdés – Otthonosabbá tenni a magyar világot. Ezzel a címmel készített negyvenperces beszélgetést az M5-ös művelődési köztelevízió a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatójával, Demeter Szilárd székelyföldi íróval, költővel, filozófussal.
MTI Hírfelhasználó