Bakondi: gyakran hamis útlevéllel próbálkoznak a határon a migránsok
2020. február 21. 21:39

Gyakran próbálkoznak hamis útlevéllel átjutni a magyar határon a migránsok - mondta Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója péntek este az M1 aktuális csatornán.

Képtalálatok a következőre: false passport

Illusztráció - fakepassport.info

Bakondi Györgyöt azzal kapcsolatban kérdezték, hogy Görögországban rendőröket is érintő nyomozás indult egy kiterjedt útlevélbotrányban.
   
A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója azt mondta, gyakori az útlevél-, és vízumhamisítás, a beléptető bélyegzők hamisítása, az okmányokban a fényképcsere, valamint a "személycsere" is. Ez utóbbi azt jelenti, hogy az útlevél tulajdonosára hasonlító ember próbál meg bejutni az okmánnyal az országba.
   
Bakondi György arról is beszélt, az új olasz kormány fokról-fokra enyhített a korábbi szigorú bevándorlási szabályokon és most "kvázi az eltörlésére készülnek". Hozzátette: ma már meglehetős korlátlansággal érkezhetnek a több száz fős migránscsoportokat szállító civil szervezetek hajói az olasz kikötőkbe.
   
Közölte, jelenleg a balkáni a fő migrációs útvonal, ugyanakkor ha nem történik változás Líbiában, és az ott tartózkodó több százezres tömeg akadálytalanul el tud indulni, akkor elkezdődhet egy intenzívebb növekedés az olasz szakaszon is.

MTI
Címkék:
  • Gyurcsányi fordulat: igazat mondott
    A gyurcsányi cél ez volt: „visszaadni a baloldalnak a hitét, hogy megcsinálhatja, hogy nyerhet. Hogy nem kell lehajtani a fejét ebben a kurva országban. Hogy nem kell beszarni Orbán Viktortól…” Mi fűtötte? Az, hogy „ történelmet csinálok. Nem a történelemkönyveknek, arra szarok.”
  • Pluralizmus Ismét Működésben – PIM
    Ez itt a kérdés – Otthonosabbá tenni a magyar világot. Ezzel a címmel készített negyvenperces beszélgetést az M5-ös művelődési köztelevízió a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatójával, Demeter Szilárd székelyföldi íróval, költővel, filozófussal.
MTI Hírfelhasználó