Hangfelvétel cáfolja a főpolgármestert
2020. február 22. 12:38

Az autósok sarcolására adott utasítást a Fővárosi Rendészeti Igazgatóság (Föri) vezetője. A Hír TV birtokába került felvételen Karácsony Gergely főpolgármester állításával – miszerint csak a legszükségesebb esetben kerékbilincselnek – ellentétes állítás hangzik el. Eszerint Handl Tamás (képünkön) a Föri állománygyűlésén azt mondja, hogy háromszor több büntetést vár el alkalmazottaitól.

„Ha felülmegyünk a kereten, amit kijelöltünk vonalnak, és megcsináljuk a dupláját, ha megcsináljuk a háromszorosát, akkor a következő évben teljesítünk egy szintet, nem akarunk még annál is feljebb menni, hanem felemeljük a szintet mondjuk a duplájára, simán meg tudjuk csinálni. Tudunk venni számítógépet, tudunk venni autót, tudunk venni egy csomó mindent, ami megkönnyíti a munkátokat.

Élhetővé teszi azt a szolgálatot, amit végrehajtotok” – mondta a felvételen Handl Tamás. Gyurcsány Ferenc korábbi testőre azt is kifejti, hogy próbáljanak minden nap folyamatosan intézkedni és szankcionálni. „Ha nem ér semmit a figyelmeztetés, akkor viszont szankcionáljunk! Van bírságunk, van kerékbilincsünk, van elszállítóautónk, van egy csomó repertoárunk, amit használunk” – sorolta a büntetési lehetőségeket a DK-hoz közeli vezető. Handl a bírságok kapcsán kijelentette: a Főpolgármesteri Hivatal is kap belőle vastagon.

„Azt, hogy egy 24 óra alatt három kerékbilincset rakunk fel Budapesten és mellérakunk két feljelentést, vagy közigbírságot, bocsánat, közigbírságot, az nálam kimeríti a nem k…rva sokat dolgozunk című műszakot” – fogalmazta meg kollégái előtt az elégedetlenségét. A hangfelvételen elhangzottakat támasztja alá, hogy Budapest költségvetési tervezete szerint a kerékbilincselések ismételt bevezetése éves szinten 15 millió forint összegben emeli a bevételi tervet.

Közben Karácsony Gergely főpolgármester azt terjeszti, hogy nem az előző városvezetés, hanem a Föri volt igazgatója függesztette fel a kerékbilincselést. Ezzel szemben Tarlós István korábbi főpolgármester már 2017-ben úgy nyilatkozott: „Személyes véleményem, hogy a kerékbilincset baromságnak tartom”.

Karácsony állításait Fürjes Balázs, a Budapest és az agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár, sőt a Párbeszéd főpolgármestere által is komoly szaktekintélynek tartott Vitézy Dávid, a Budapest Fejlesztési Központ vezetője is cáfolta.

magyarnemzet.hu
Címkék:
 • Majdan Minszkben
  A demokrácia exportja. Ezt a „sok munkát” végezte az USA évtizedeken át – borzalmas következményekkel. A „sok munka” során eltettek láb alól számos vezetőt, egyet például Észak-Afrikában, s ennek nyomán megindult a migránsáradat Európa felé.
 • A szélsőbaloldal új fasizmusa
  József Attila a kommunizmust szapulta, Trump most az úgynevezett „liberalizmus” – neveztessék éppen „neoliberlizmusnak” vagy cinikus hazugsággal „neokonzervativizmusnak” – rombolása ellen próbálja megvédeni hazáját. A gyökér azonos.
 • A visztulai csoda: száz éve magyar segítséggel verték porrá a szovjeteket
  Nyilván nagyon sokat köszönhetünk ennek a lengyel sikernek, hiszen 1920 nyarán megvolt annak az esélye, hogy már akkor létrejön az a keretrendszer, ami 1945-ben, s így egy nemzedékkel hosszabb ideig tartott volna a totális bolsevik államhatalmi időszak Kelet-Közép-Európában – fejtette ki a hirado.hu-nak Ligeti Dávid történész.
 • Mozgósítás az online térben
  – A mi dolgunk az, hogy az emberek érdekét szolgáljuk, hogy tudják, mi elfogadjuk a véleményüket, akkor is, ha úgy érzik, valamit rosszul csinálunk – fogalmazta meg a lapunknak adott interjúban politikai krédóját Kubatov Gábor. A Fidesz pártigazgatója úgy véli, a Fidesznek a választókkal való személyes kapcsolattartása erős, míg a baloldal – Gyurcsány kottája alapján – leépíti a pártszervezeteit és a tagságát.
 • Semmi ideiglenesség: állandósult amerikai katonai jelenlét
  Lengyelország is készülhet arra, hogy a nemzetközi terrorizmus célpontjává válik.
MTI Hírfelhasználó