Hangfelvétel cáfolja a főpolgármestert
2020. február 22. 12:38

Az autósok sarcolására adott utasítást a Fővárosi Rendészeti Igazgatóság (Föri) vezetője. A Hír TV birtokába került felvételen Karácsony Gergely főpolgármester állításával – miszerint csak a legszükségesebb esetben kerékbilincselnek – ellentétes állítás hangzik el. Eszerint Handl Tamás (képünkön) a Föri állománygyűlésén azt mondja, hogy háromszor több büntetést vár el alkalmazottaitól.

„Ha felülmegyünk a kereten, amit kijelöltünk vonalnak, és megcsináljuk a dupláját, ha megcsináljuk a háromszorosát, akkor a következő évben teljesítünk egy szintet, nem akarunk még annál is feljebb menni, hanem felemeljük a szintet mondjuk a duplájára, simán meg tudjuk csinálni. Tudunk venni számítógépet, tudunk venni autót, tudunk venni egy csomó mindent, ami megkönnyíti a munkátokat.

Élhetővé teszi azt a szolgálatot, amit végrehajtotok” – mondta a felvételen Handl Tamás. Gyurcsány Ferenc korábbi testőre azt is kifejti, hogy próbáljanak minden nap folyamatosan intézkedni és szankcionálni. „Ha nem ér semmit a figyelmeztetés, akkor viszont szankcionáljunk! Van bírságunk, van kerékbilincsünk, van elszállítóautónk, van egy csomó repertoárunk, amit használunk” – sorolta a büntetési lehetőségeket a DK-hoz közeli vezető. Handl a bírságok kapcsán kijelentette: a Főpolgármesteri Hivatal is kap belőle vastagon.

„Azt, hogy egy 24 óra alatt három kerékbilincset rakunk fel Budapesten és mellérakunk két feljelentést, vagy közigbírságot, bocsánat, közigbírságot, az nálam kimeríti a nem k…rva sokat dolgozunk című műszakot” – fogalmazta meg kollégái előtt az elégedetlenségét. A hangfelvételen elhangzottakat támasztja alá, hogy Budapest költségvetési tervezete szerint a kerékbilincselések ismételt bevezetése éves szinten 15 millió forint összegben emeli a bevételi tervet.

Közben Karácsony Gergely főpolgármester azt terjeszti, hogy nem az előző városvezetés, hanem a Föri volt igazgatója függesztette fel a kerékbilincselést. Ezzel szemben Tarlós István korábbi főpolgármester már 2017-ben úgy nyilatkozott: „Személyes véleményem, hogy a kerékbilincset baromságnak tartom”.

Karácsony állításait Fürjes Balázs, a Budapest és az agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár, sőt a Párbeszéd főpolgármestere által is komoly szaktekintélynek tartott Vitézy Dávid, a Budapest Fejlesztési Központ vezetője is cáfolta.

magyarnemzet.hu
Címkék:
 • A gyurcsányi „semmi”
  „A Világgazdaság korábban megírta, Gyurcsány Ferenc az elmúlt négy évben összesen kétmilliárdnyi osztalékot vett fel céges érdekeltségeiből. 2016-ban 1.179 millió forintot, 2017-ben 228 millió forintot, 2018-ban 298 millió forintot, 2019-ben pedig 238 millió forintot” – adta tudtul a média az idén februárban. És ez „csak” az osztalék.
 • Orbán: hat hónappal meghosszabbítja a kormány a hitelmoratóriumot
  A miniszterelnök részt vett a Gazdasági Operatív Törzs mai ülésén, ahol a hiteltörlesztési moratóriummal kapcsolatos javaslatot tárgyalták meg. Mint Orbán Viktor a közösségi oldalán bejelentette: ezt a kormány el is fogja fogadni, s január elsejével meghosszabbítják a moratóriumot további hat hónapig, de csak egyes társadalmi csoportoknál.
 • Varga Judit: Zsarolásra akarnak felhasználni politikai és ideológiai elvárásokat
  Ősszel lezárulhat a börtönbiznisz felszámolása, és az áldozatsegítés, valamint a családvédelem területén is fontos előrelépés történik majd – jelentette ki lapunknak Varga Judit. Az igazságügyi miniszter szerint egyértelmű, hogy hazánkban érvényesül a jog uralma. Varga Judit arról is beszélt, hogy nem a Digitális Szabadság Bizottság akarja a Facebookot cenzúrázni, hanem többek között azt vizsgálja, milyen jogi garanciák betartásával cenzúrázza a közösségi oldal a magyar állampolgárokat.
 • Állati küldetés a Városházán
  Szabó Rebeka kinevezése a liberálisok ideológiai háborújának újabb fejezete.
MTI Hírfelhasználó