Ki akar majd utazni a fertőtlenített Diamond Princess üdülőhajón?
2020. február 23. 17:36

A karantén alá vont Diamond Princess óceánjáró (Fotó: MTI/EPA/Franck Robichon)

A hajót 3700 utasával helyezték karantén alá Jokohama kikötőjében még február elején, amikor az utasok között terjedni kezdett a koronavírus.

A kéthetes karantént már feloldották, és a Carnival Corp. szerint a 116 tonnás üdülőhajó egy alapos fertőtlenítés után ismét szolgálatba áll majd – olvasható a CNN cikkében.

A hajón a vendégek száma 2666, míg a legénységé 1045 fő volt, és több mint 600 koronavírusos megbetegedést regisztráltak.

Jelenleg néhány utas és a legénység még a hajón tartózkodik, de miután mindenki elhagyja a fedélzetet, megkezdődik a fertőtlenítés, amelynek folyamatáról minden információ közzé lesz téve, miután a közegészségügyi hatóságok jóváhagyták azokat.

Egyáltalán nem kivételes eset, hogy egy fertőzéssel sújtott hajót visszahelyeznek a szolgálatba. A fertőtlenítés általában mindössze egy napot vesz igénybe, jelen esetben azonban a legszigorúbb kórházi fertőtlenítési előírások betartásával tisztítják meg az óceánjárót, amely több időt vesz igénybe.

Az üzemeltető vállalat elmondta, hogy az utasok biztonsága minden esetben a legfontosabb szempont, ezért alaposan megfontolták a döntést, hogy a hajót mikor helyezzék vissza a forgalomba.

A kérdés, hogy az eset milyen hatással lesz az üdülőhajó további életére, illetve mennyire csökken az érdeklődés az ázsiai hajóutak iránt a 2020-as évben a vírusveszély miatt.

hirado.hu
Címkék:
  • Maruzsa: a vártnál kevesebb pedagógus vett részt az ingyenes tesztelésen
    A vártnál kevesebb pedagógus vett részt az ingyenes koronavírus-tesztelésen: az óvodai dolgozók 74 százaléka, a tanárok és tanítók 73 százaléka - közölte az operatív törzs szerdai online sajtótájékoztatóján a köznevelésért felelős államtitkár.
  • Elégedetlen a magyarok többsége az ellenzéki pártok munkájával
    Az ellenzéki pártok 10, sőt 2006-tól számítva 14 év alatt sem tudtak soraik közül felmutatni egy olyan politikust a választók számára, aki képes lett volna a legelutasítottabb magyar baloldali politikustól, azaz Gyurcsány Ferenctől átvenni az ellenzék vezetését – állapítja meg a Századvég Alapítvány kutatása, amely szerint a magyaroknak lesújtó véleményük van az ellenzékről.
  • Trump csak útban volt
    A mainstream elitet nem az zavarta, amit Trump elnök négy év alatt tett, hanem amit még megtett volna.
MTI Hírfelhasználó