Üres székek előtt tartott divatbemutatót az Armani Milánóban
2020. február 23. 17:52

Az Armani divatház történetében először közönség nélkül, élő online közvetítéssel mutatta be legújabb kollekcióját Milánóban a koronavírus okozta aggodalmak miatt. A vasárnapra tervezett további milánói divatbemutatókat azonban a tervek szerint megtartják – közölték a divatszakma illetékesei.

Az olasz nemzeti divatkamara közleményében arról számolt be, hogy az egészségügyi illetékesek ugyan nem látták szükségesnek az új vírus miatt a tervezett bemutatók megváltoztatását, de rábízták az egyes márkákra, hogy maguk döntsenek a bemutatóikról.

Az Armani divatház úgy határozott, hogy vasárnapi divatshow-ját egy üres teremből, streamingközvetítéssel mutatja be. A 45 éves divatház először hozott ilyen döntést közegészségügyi elővigyázatosságból.

A Dolce & Gabana, amely nem tagja a kamarának, nem jelezte, hogy változtatna előre bejelentett vasárnapi divatbemutatóján. A Prada divatbemutatóján sem változtattak.

Milánó polgármestere, Giuseppe Sala vasárnap bejelentette, hogy Lombardia egész területén hétfőtől zárva tartanak az oktatási intézmények legalább egy héten át. Bezárják a múzeumokat, színházakat, mozikat is. Március elsejéig bezárták az oktatási intézményeket Veneto tartományban is.

A koronavírus-járvány olaszországi terjedése miatt pedig vasárnap este megszakítják a velencei karnevált is.

hirado.hu - MTI
Címkék:
  • A szélsőbaloldal új fasizmusa
    József Attila a kommunizmust szapulta, Trump most az úgynevezett „liberalizmus” – neveztessék éppen „neoliberlizmusnak” vagy cinikus hazugsággal „neokonzervativizmusnak” – rombolása ellen próbálja megvédeni hazáját. A gyökér azonos.
  • Kártérítést a hungarocídiumért
    Vétkesek közt cinkos, aki néma – idézhetnénk Babitsot, de Brüsszelben ez is kárörvendő röhögést váltanak ki az ottani rasszista hungarofóbokból. Ezért is kell kártérítést követelnünk, tehát követelnünk kell a kártérítést a hungarocídiumért.
MTI Hírfelhasználó