Üres székek előtt tartott divatbemutatót az Armani Milánóban
2020. február 23. 17:52

Az Armani divatház történetében először közönség nélkül, élő online közvetítéssel mutatta be legújabb kollekcióját Milánóban a koronavírus okozta aggodalmak miatt. A vasárnapra tervezett további milánói divatbemutatókat azonban a tervek szerint megtartják – közölték a divatszakma illetékesei.

Az olasz nemzeti divatkamara közleményében arról számolt be, hogy az egészségügyi illetékesek ugyan nem látták szükségesnek az új vírus miatt a tervezett bemutatók megváltoztatását, de rábízták az egyes márkákra, hogy maguk döntsenek a bemutatóikról.

Az Armani divatház úgy határozott, hogy vasárnapi divatshow-ját egy üres teremből, streamingközvetítéssel mutatja be. A 45 éves divatház először hozott ilyen döntést közegészségügyi elővigyázatosságból.

A Dolce & Gabana, amely nem tagja a kamarának, nem jelezte, hogy változtatna előre bejelentett vasárnapi divatbemutatóján. A Prada divatbemutatóján sem változtattak.

Milánó polgármestere, Giuseppe Sala vasárnap bejelentette, hogy Lombardia egész területén hétfőtől zárva tartanak az oktatási intézmények legalább egy héten át. Bezárják a múzeumokat, színházakat, mozikat is. Március elsejéig bezárták az oktatási intézményeket Veneto tartományban is.

A koronavírus-járvány olaszországi terjedése miatt pedig vasárnap este megszakítják a velencei karnevált is.

hirado.hu - MTI
Címkék:
  • Gyurcsányi fordulat: igazat mondott
    A gyurcsányi cél ez volt: „visszaadni a baloldalnak a hitét, hogy megcsinálhatja, hogy nyerhet. Hogy nem kell lehajtani a fejét ebben a kurva országban. Hogy nem kell beszarni Orbán Viktortól…” Mi fűtötte? Az, hogy „ történelmet csinálok. Nem a történelemkönyveknek, arra szarok.”
  • Pluralizmus Ismét Működésben – PIM
    Ez itt a kérdés – Otthonosabbá tenni a magyar világot. Ezzel a címmel készített negyvenperces beszélgetést az M5-ös művelődési köztelevízió a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatójával, Demeter Szilárd székelyföldi íróval, költővel, filozófussal.
MTI Hírfelhasználó