Saját halottjának tekinti a közmédia Csukás Istvánt
2020. február 24. 15:55

A közmédia saját halottjának tekinti a mai napon 83 éves korában elhunyt Csukás Istvánt – közölte Dobos Menyhért, a Duna Médiaszolgáltató Zrt. vezérigazgatója. 

„A közmédia vezetősége és munkatársai mély megrendüléssel értesültek Csukás István haláláról, őszinte együttérzésünket fejezzük ki a gyászoló hozzátartozók felé. Büszkék vagyunk arra, hogy a gyermek- és ifjúsági irodalom egyik legnagyobb hazai alakjával baráti és munkatársi kapcsolatban állhattunk. Mindenki Csukás István meséin nőtt fel, amelyekben fontos tanítást kaptunk arról, hogy mi a jó és a rossz, miért fontosak a pozitív emberi tulajdonságok. Erkölcsi tanítást és tartást adott. Irodalmi kincsei a közmédia együttműködésével elevenedhettek meg a képernyőn, és maradhatnak fenn hosszú időn keresztül a jövő generáció számára” – mondta a vezérigazgató.

Műsorváltozás lesz a közmédia csatornáin, a ma elhunyt Csukás Istvánról emlékezik meg a közmédia. A Duna Televízió 21.30-tól a Keménykalap és krumpliorr című filmet adja. Az M2 csatorna egy Pom pom-epizóddal emlékezik 20.00 órától. Az M5 csatorna 19.30-tól, a Kossuth Rádió 21.30-tól ismétel meg egy portrébeszélgetést Csukás Istvánnal. A Kossuthon egész héten az író meséi lesznek hallhatók a 19.20-as mesesávban.

MTI
Címkék:
  • Gyurcsányi fordulat: igazat mondott
    A gyurcsányi cél ez volt: „visszaadni a baloldalnak a hitét, hogy megcsinálhatja, hogy nyerhet. Hogy nem kell lehajtani a fejét ebben a kurva országban. Hogy nem kell beszarni Orbán Viktortól…” Mi fűtötte? Az, hogy „ történelmet csinálok. Nem a történelemkönyveknek, arra szarok.”
  • Pluralizmus Ismét Működésben – PIM
    Ez itt a kérdés – Otthonosabbá tenni a magyar világot. Ezzel a címmel készített negyvenperces beszélgetést az M5-ös művelődési köztelevízió a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatójával, Demeter Szilárd székelyföldi íróval, költővel, filozófussal.
MTI Hírfelhasználó