Szijjártó: Legyen nemzetközi emléknapja a kommunizmus áldozatainak
2020. február 25. 12:09

A kormány úgy döntött, hogy határozati javaslatot nyújt be az ENSZ-nek, melyben kezdeményezi a kommunista diktatúrák áldozataira megemlékező nemzetközi emléknap kijelölését – jelentette be Szijjártó Péter a Facebook-oldalán.

Képtalálatok a következőre: victims of communism

Kép: abouthungary.hu

Itt az ideje annak, hogy a világ legnagyobb nemzetközi szervezete végre elismerje a kommunisták szörnyű tettei által okozott tragédiákat – olvasható Szijjártó Péter legújabb Facebook-bejegyzésében. A külgazdasági és külügyminiszter szerint több évtizednyi szovjet megszállás és elnyomás után mi, magyarok pontosan tudjuk, hogy sohasem felejthetjük el a kommunista diktatúra bűneit.

Sok kioltott emberélet és családi tragédia szolgál a mai napig intő példaként arra, hogy az emlékezet nem csak kötelességünk, de felelősségünk is egyben. 

origo.hu
Címkék:
 • Gyurcsányi fordulat: igazat mondott
  A gyurcsányi cél ez volt: „visszaadni a baloldalnak a hitét, hogy megcsinálhatja, hogy nyerhet. Hogy nem kell lehajtani a fejét ebben a kurva országban. Hogy nem kell beszarni Orbán Viktortól…” Mi fűtötte? Az, hogy „ történelmet csinálok. Nem a történelemkönyveknek, arra szarok.”
 • Pluralizmus Ismét Működésben – PIM
  Ez itt a kérdés – Otthonosabbá tenni a magyar világot. Ezzel a címmel készített negyvenperces beszélgetést az M5-ös művelődési köztelevízió a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatójával, Demeter Szilárd székelyföldi íróval, költővel, filozófussal.
 • Gulyás: a kormány intézkedései elegendőek lesznek
  A kormány intézkedései elegendőek lesznek ahhoz, hogy fedezzék a koronavírus-járvány elleni védekezéshez szükséges költségeket és a lehető leghamarabb újra lehessen indítani a gazdaságot - nyilatkozta a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.
 • Virágvasárnapi passió
  Ha tehát a szenvedéstörténetet elővételezzük virágvasárnap, úgy húsvét teljes, tágabb összefüggése adja meg azt a hátteret, ami alapján a Jeruzsálembe való bevonulás gesztusa érthetővé válik.
 • A rendeleti kormányzásról és a lelki patikáról
  Bebizonyosodott, hogy bajban nemzetállami alapon van működőképes megoldás.
MTI Hírfelhasználó