Kreml: Moszkva ellenezi a belügyekbe való beavatkozást
2020. február 25. 12:29

Oroszország nem avatkozik be az Egyesült Államok belügyeibe, és nem szeretné, ha mások beavatkoznának az orosz belügyekbe - jelentette ki Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője újságíróknak kedden Moszkvában.

Képtalálatok a következőre: "Dmitrij Peszkov"

Dmitrij Peszkov - karpatalja.net

"Mániákus makacssággal jelennek meg újabb és újabb megalapozatlan vádak Oroszország állítólagos beavatkozásával kapcsolatban. Ezeket nem egyszer teljes mértékben visszautasítottuk" - hangoztatta a szóvivő.
   
"Oroszország nem szokott beavatkozni mások belügyeibe, és kategorikusan ellenzi, hogy bárki is beavatkozzon az orosz ügyekbe" - tette hozzá.
   
A washingtoni orosz nagykövetség hétfőn állásfoglalást tett közzé, amely egyebek között nehezményezte, hogy az amerikai elnökválasztási küzdelem több részvevőjének "oroszellenes" kijelentései a kétoldalú viszony "példátlan degradálódásához" vezettek. A diplomáciai képviselet aggodalmának adott hangot az orosz beavatkozással kapcsolatos "spekulációk" miatt, amelyeket valótlannak minősített.
   
Peszkov egyébként, arra a kérdésre válaszolva, hogy a szíriai feszültség kiéleződése miatt létrejöhet-e egy találkozó március 5-én Vlagyimir Putyin orosz és Recep Tayyip Erdogan török elnök között, azt mondta, hogy többoldalú alapon folyik az államfők programjának egyeztetése. Hozzátette, hogy jelenleg nem a francia és német, hanem az iráni részvétellel megtartandó csúcstalálkozó előkészítése folyik.
   
Erdogan a nap folyamán korábban kijelentette, bízik benne, hogy a Szíriáról március 5-én megtartandó négyes csúcson lesz alkalma szemtől szemben találkozni Putyinnal.
   
Orosz hírügynökségi összefoglalók szerint a kormányellenes erők által ellenőrzött szíriai Idlíb tartományban a helyzet azután éleződött ki ismét, hogy az orosz és a török hadsereg február elején megpróbált érvényt szerezni a fegyvernyugvásnak, ám a terroriták támadásai felélénkültek.
   
A szíriai kormányerők a szélsőségesekkel szembeni ellenlépésként elfoglalta február 5-én elfoglalta Szakarib várost. Február 11-én a szíriai ellenzék - beleértve al-Kaida szíriai ágát, a Haját Tahrír as-Sám elnevezés használatára áttért Nuszra Front terrorszervezetet -, török tüzérségi támogatás mellett támadást indított Szakarib és Nejrab település ellen.
 

MTI
Címkék:
  • Gyurcsányi fordulat: igazat mondott
    A gyurcsányi cél ez volt: „visszaadni a baloldalnak a hitét, hogy megcsinálhatja, hogy nyerhet. Hogy nem kell lehajtani a fejét ebben a kurva országban. Hogy nem kell beszarni Orbán Viktortól…” Mi fűtötte? Az, hogy „ történelmet csinálok. Nem a történelemkönyveknek, arra szarok.”
  • Pluralizmus Ismét Működésben – PIM
    Ez itt a kérdés – Otthonosabbá tenni a magyar világot. Ezzel a címmel készített negyvenperces beszélgetést az M5-ös művelődési köztelevízió a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatójával, Demeter Szilárd székelyföldi íróval, költővel, filozófussal.
MTI Hírfelhasználó