Tarlós: Persányi túlvállalta magát
2020. február 26. 23:35

– Nem kért 20 milliárd forint többletforrást a biodómra Persányi Miklós, a Fővárosi Állat- és Növénykert napokban lemondott főigazgatója a Fővárosi Önkormányzattól a főpolgármesterségem alatt – jelentette ki Tarlós István az ATV Egyenes beszéd című műsorában, ma este. Szavai szerint Persányi a 2017-ben jóváhagyott, 43,7 milliárdra kibővített kerethez 275 millió forintot kért bérekre és egyéb kifizetésekre, ami az említett 20 milliárdos összegnek nem egészen másfél százaléka.

Tarlós István azt is közölte, Persányi kifejezett kérésére az állatkert vezetése szabad kezet kapott a biodóm fejlesztési forrásainak felhasználásában, a főváros gyakorlatilag a postás szerepét töltötte be.

A korábbi főpolgármester úgy vélte, hogy a hiánnyal küszködő beruházás Persányi szívügye volt, s a főigazgató túlvállalta magát. Mint mondta, az állatkert olyan fajokat is megrendelhetett és nevelhetett, amelyek tartása rendkívüli költségekkel jár.

A Fővárosi Önkormányzat szerdán megszavazott költségvetésével kapcsolatban Tarlós István azt hangsúlyozta, hogy az ő, valamint Demszky Gábor vezetése alatt is arányaiban ekkora összegből kellett gazdálkodni.

Azt is felidézte, hogy 2010-ben 205 milliárd forintnyi adóssággal vette át a hivatalt, s ebből 73 milliárd működési adósság volt. Tavaly őszi távozásakor ezzel szemben összesen 60 milliárd forintos mínuszt rögzítettek, ami teljes egészében fejlesztési projektekre betáblázott hitel volt, működési adóssága nem volt az önkormányzatnak. – A jelenlegi vezetés rendelkezésére álló maradvány, értékpapírok, és egyéb források mértéke jócskán meghaladja az adósság mértékét – tette hozzá.

magyarnemzet.hu
Címkék:
 • Gyurcsányi fordulat: igazat mondott
  A gyurcsányi cél ez volt: „visszaadni a baloldalnak a hitét, hogy megcsinálhatja, hogy nyerhet. Hogy nem kell lehajtani a fejét ebben a kurva országban. Hogy nem kell beszarni Orbán Viktortól…” Mi fűtötte? Az, hogy „ történelmet csinálok. Nem a történelemkönyveknek, arra szarok.”
 • Pluralizmus Ismét Működésben – PIM
  Ez itt a kérdés – Otthonosabbá tenni a magyar világot. Ezzel a címmel készített negyvenperces beszélgetést az M5-ös művelődési köztelevízió a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatójával, Demeter Szilárd székelyföldi íróval, költővel, filozófussal.
 • Gulyás: 663 milliárd forint kerül a járványügyi alapba
  A kormány magán kezdte a koronavírus-járvány miatt szükséges takarékosságot, így elvon és átcsoportosít a tárcáktól összesen 1345 milliárd forintot, ami a gazdaság védelmére és újraindítására létrehozott alapban áll rendelkezésre. A járvány elleni védekezési alapba 663 milliárd forintot biztosítanak, abba be kell fizetni az idei párttámogatások 50 százalékát, a multinacionális láncokat terhelő kereskedelmi adót, a pénzügyi szektor hozzájárulását és a gépjárműadó önkormányzatoknak járó részét - jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter szombaton az online kormányinfón.
 • A rendeleti kormányzásról és a lelki patikáról
  Bebizonyosodott, hogy bajban nemzetállami alapon van működőképes megoldás.
 • Magyarországon megfelelő időben, megfelelő intézkedések történtek a járvány elleni védekezésben
  Egy hónapja regisztrálták az első megbetegedéseket Magyarországon, é megfelelő időben, megfelelő intézkedések történtek a koronavírus-járvány elleni védekezésben - emelte ki az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs szombati online sajtótájékoztatóján. Müller Cecília felhívta a figyelmet arra, hogy a jó idő ellenére is tartsák be az emberek a korlátozó intézkedéseket.
MTI Hírfelhasználó