Székelyföld: Fesztivállal búcsúznak a téltől Szovátán
2020. február 28. 09:15

A tavalyihoz hasonlóan, idén is megszervezi a Szovátai Ifjúsági Szervezet a helyi önkormányzat támogatásával a Hófesztet, a havas-téli ünnepséget, amellyel tulajdonképpen a téltől búcsúznak kicsik és nagyok, sportkedvelők, vagy akiket csak a játék és móka vonz ki az eseményre. Hogy ki meddig szándékszik ülni, az a jókedvtől és a meleg ruhától függ csak. 

Illusztráció: Simon Virág

Az egynapos rendezvényt idén a szovátai sípályán szervezik, ahol még van hó, lehet sízni, szánkózni, működik a felvonó. Ahogy Kincses Sarolta, a Szovátai Ifjúsági Szervezet titkára, szervező érdeklődésünkre elmondta, a programot úgy állították össze, hogy a legkisebbektől a fiatalokon át a felnőttekig mindenki jól érezze magát, a jó hangulat érdekében még zenéről is gondoskodtak, DJ Edward fogja azt biztosítani.

Ahogy a szervezőktől megtudtuk, a délben kezdődő rendezvény nyolc kilométerre található helyszínére autóbusz szállítja a résztvevőket. A busz délelőtt 11-kor a Fekete Medve szálloda elől indul és délután 5-kor, vagy azután, az igényeknek megfelelően fordul vissza a fürdővárosba. Ha szükséges, kétszer is fordul, hogy senki ne maradjon le az eseményről. Hogy ki meddig szándékszik ülni, az a jókedvtől és a meleg ruhától függ csak, hiszen a gazdag program mellett a szervezők zsíros kenyérrel és forró teával várnak mindenkit.

Gál Kriszta, a polgármesteri hivatal szóvivője elmondta, négyfős csapatokra számítanak a szervezők, akik arra kérik a csapattagokat, hogy a móka kedvééért öltözzenek érdekes maskarába. A program szerint lesz csapatos hóemberépítő verseny, hócsata, célbadobás hógolyóval, hóbanfutás, gyermek- és diákjátékok, szánkózás és sok más izgalmas, havas program tarkítja a szombati programot, amelyhez a szervezők szerint semmi egyéb nem kell, csak sál, sapka, nagykabát.

Antal Erika

szekelyhon.ro
Címkék:
  • Gyurcsányi fordulat: igazat mondott
    A gyurcsányi cél ez volt: „visszaadni a baloldalnak a hitét, hogy megcsinálhatja, hogy nyerhet. Hogy nem kell lehajtani a fejét ebben a kurva országban. Hogy nem kell beszarni Orbán Viktortól…” Mi fűtötte? Az, hogy „ történelmet csinálok. Nem a történelemkönyveknek, arra szarok.”
  • Pluralizmus Ismét Működésben – PIM
    Ez itt a kérdés – Otthonosabbá tenni a magyar világot. Ezzel a címmel készített negyvenperces beszélgetést az M5-ös művelődési köztelevízió a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatójával, Demeter Szilárd székelyföldi íróval, költővel, filozófussal.
MTI Hírfelhasználó