Lezárta a rendőrség a fővárosi éttermekbe betörő bűnözők ügyét
2020. február 28. 14:08

Öt hónap alatt 65 budapesti étterembe és üzlethelyiségbe tört be egy fiatal bűnözőkből álló banda, a rendőrség befejezte ügyük vizsgálatát - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság pénteken a police.hu oldalon.

A négy fiatalkorú és négy gyermekkorú bűnöző 2018 októbere és 2019 februárja között 65 budapesti büfébe, gyorsétterembe, pékségbe, üzlethelyiségbe tört be. A bűnözők  szinte mindig ugyanazt a módszert alkalmazták: kifeszítették a vendéglátó egységnek - általában gyros-büfének - a vevők kiszolgálásához használt utcai ablakát, és a pénztárgépben talált pénzt ellopták, de volt, amikor mobiltelefont, laptopot vagy italt is magukkal vittek.
   
A nyomozók a betörőbanda tagjait kamerafelvételek alapján azonosították, majd elfogatóparancsot adtak ki ellenük. A rendőrök a négy fiatalkorút 49 rendbeli lopás vétsége, ennek kilencrendbeli kísérlete, négyrendbeli lopás bűntette, valamint hétrendbeli rongálás vétsége miatt hallgatták ki gyanúsítottként, és meghallgatták a négy gyermekkorú - nem büntethető - bűnözőt is.

A rendőrség közölte: a IX. kerületi kapitányságon a nyomozást lezárták, és az iratokat átadták az ügyészségnek.

MTI; gondola
Címkék:
  • Gyurcsányi fordulat: igazat mondott
    A gyurcsányi cél ez volt: „visszaadni a baloldalnak a hitét, hogy megcsinálhatja, hogy nyerhet. Hogy nem kell lehajtani a fejét ebben a kurva országban. Hogy nem kell beszarni Orbán Viktortól…” Mi fűtötte? Az, hogy „ történelmet csinálok. Nem a történelemkönyveknek, arra szarok.”
  • Pluralizmus Ismét Működésben – PIM
    Ez itt a kérdés – Otthonosabbá tenni a magyar világot. Ezzel a címmel készített negyvenperces beszélgetést az M5-ös művelődési köztelevízió a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatójával, Demeter Szilárd székelyföldi íróval, költővel, filozófussal.
MTI Hírfelhasználó