Lezárta a rendőrség a fővárosi éttermekbe betörő bűnözők ügyét
2020. február 28. 14:08

Öt hónap alatt 65 budapesti étterembe és üzlethelyiségbe tört be egy fiatal bűnözőkből álló banda, a rendőrség befejezte ügyük vizsgálatát - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság pénteken a police.hu oldalon.

A négy fiatalkorú és négy gyermekkorú bűnöző 2018 októbere és 2019 februárja között 65 budapesti büfébe, gyorsétterembe, pékségbe, üzlethelyiségbe tört be. A bűnözők  szinte mindig ugyanazt a módszert alkalmazták: kifeszítették a vendéglátó egységnek - általában gyros-büfének - a vevők kiszolgálásához használt utcai ablakát, és a pénztárgépben talált pénzt ellopták, de volt, amikor mobiltelefont, laptopot vagy italt is magukkal vittek.
   
A nyomozók a betörőbanda tagjait kamerafelvételek alapján azonosították, majd elfogatóparancsot adtak ki ellenük. A rendőrök a négy fiatalkorút 49 rendbeli lopás vétsége, ennek kilencrendbeli kísérlete, négyrendbeli lopás bűntette, valamint hétrendbeli rongálás vétsége miatt hallgatták ki gyanúsítottként, és meghallgatták a négy gyermekkorú - nem büntethető - bűnözőt is.

A rendőrség közölte: a IX. kerületi kapitányságon a nyomozást lezárták, és az iratokat átadták az ügyészségnek.

MTI; gondola
Címkék:
  • A nyugat-európai liberálisok vallása a hungarofóbia
    Annyira nem bigottak, hogy ezért a vallásért Husz Jánosként a máglyára menjenek. Nem akarnak mártírok lenni, noha a mártír legyőzhetetlen ellenfél. Az ő vallásuk másról szól. Vallásuk másik fontos rítusa ugyanis: sorakozás a kasszánál.
  • Horror bohózat a párizsi ügyészségen
    Noha maguk a rendőrök sem mernek behatolni a város jó néhány területére, az ügyészség egy sokkal súlyosabb bűncselekménnyel foglalkozik: a német WDR köztelevízió 37 éves munkatársa szerint Giscard d'Estaing a párizsi irodájában rögzített interjú során háromszor is megérintette a fenekét.
MTI Hírfelhasználó