Bulgária 1000 katonát küldhet a török határhoz
2020. február 28. 18:53

Szófia úgy fogalmazott, nem engedheti meg a bevándorlók beáramlását, miközben megelőző intézkedéseket tesz a határokon, hogy elkerülje a koronavírus továbbterjedését.

Mint arról korábban beszámoltunk, elindultak a migránsok a szír-török határról. Bulgária védelmi minisztere pénteken bejelentette, készen áll 1000 katonát küldeni a Török határhoz, hogy gátat szabjon az illegális bevándorlásnak – írja a Reuters. A portál szerint Krasimir Karakachanov elmondta, a határőrség két hullámban, körülbelül 30 menekült illegális határátlépését akadályozta meg mióta Ankara bejelentette, Törökország Európába ereszti a szíriai menekülteket.

Az Európai Unió tagjaként, Bulgária mintegy 300 km hosszúságú határvonalának az elmúlt években nem kellett megtapasztalnia a migrációs nyomást. Szófia úgy fogalmazott, nem engedheti meg a bevándorlók beáramlását, miközben megelőző intézkedéseket tesz, hogy elkerülje a koronavírus továbbterjedését.

A görög miniszterelnök és Merkel egyeztettek a török válsághelyzetről Kyriakos Mitsotakis görög miniszterelnök, Angela Merkel német kancellárral folytatott telefonbeszélgetése során megvitatta a törökországi helyzetet és a migránsok mozgását a görög határok felé – tájékoztatta a Reuterst a görög miniszterelnöki hivatal. A portál úgy fogalmazott, Mitsotakis tájékoztatta Merkelt Görögország kezdeményezéseiről.

Az első nigériai beteg egy teljes éjszakát töltött Isztambulban

Az első koronavírusos nigériai beteg hétfőn Isztambul érintésével repült haza Milánóból, az átszálláskor pedig egy teljes éjszakát töltött a városban – írja a The Guradian. A portál az esettel kapcsolatban úgy fogalmaz: a nigériai tisztviselők szerint az eset egy olasz állampolgárt is érint, aki február 24-én érkezett az országba egy Turkish Airlines géppel Milánóból Isztambulon keresztül.

mandiner.hu
Címkék:
 • Gyurcsányi fordulat: igazat mondott
  A gyurcsányi cél ez volt: „visszaadni a baloldalnak a hitét, hogy megcsinálhatja, hogy nyerhet. Hogy nem kell lehajtani a fejét ebben a kurva országban. Hogy nem kell beszarni Orbán Viktortól…” Mi fűtötte? Az, hogy „ történelmet csinálok. Nem a történelemkönyveknek, arra szarok.”
 • Pluralizmus Ismét Működésben – PIM
  Ez itt a kérdés – Otthonosabbá tenni a magyar világot. Ezzel a címmel készített negyvenperces beszélgetést az M5-ös művelődési köztelevízió a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatójával, Demeter Szilárd székelyföldi íróval, költővel, filozófussal.
 • Orbán Viktor: Meghosszabbítjuk a kijárási korlátozást
  A miniszterelnök a koronavírus-járvány elleni védekezés jegyében korábban március 28-ai hatállyal rendelt el kijárási korlátozást, április 11-ig. Orbán Viktor a Facebook-oldalán közzétett videójában bejelentette, hogy ezt a korlátozást meghosszabbítják határozatlan ideig, de hetente döntenek ennek a felülvizsgálatáról.
 • Püspöki üzenetek nagycsütörtökre
  Több magyarországi főpásztor is úgy határozott, hogy külön, nagycsütörtökre szóló üzenettel is segíti egyházmegyéje híveit, hogy a szent három napban annak ellenére jól fel tudjanak készülni a húsvét ünnepére, hogy a plébánia közösségében nem, kizárólag a saját szűk családjuk körében tehetik ezt.
 • Több mint 100 fertőzött és öt halott egy fővárosi idősotthonban
  Immár több mint százan megfertőződtek és öten meghaltak a fővárosi önkormányzat Pesti úti idősotthonában - jelentette be az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján csütörtökön.
MTI Hírfelhasználó