Simicskó: a haza védelmében is használható tudást adnak a sportközpontok
2020. február 28. 19:49

A haza védelmében is használható tudást adnak a honvédelmi sportközpontok - mondta Simicskó István hazafias és honvédelmi nevelésért felelős kormánybiztos az M1 aktuális csatorna péntek esti műsorában.

Pénteken lerakták az első honvédelmi sportközpont alapkövét Balassagyarmaton.
   
Simicskó István az M1-en elmondta: a balassagyarmati sportközpontban lesz egy tíz lőállásos lőtér. Emellett küzdősportok gyakorlására, vívásra, technikai sportokra is lesz lehetőség.
   
Hozzátette: a kormány döntése alapján valamennyi járásban épül majd honvédelmi sportközpont.
   
Azt is megjegyezte, hogy ideológiamentesen, de az egykori MHSZ-hez lesznek hasonlóak a sportközpontok.

 

Balassagyarmat

Simicskó István, a hazafias és honvédelmi nevelésért, illetve az ezzel összefüggő beruházásokért felelős kormánybiztos (b), Balla Mihály, a térség fideszes országgyűlési képviselője (j) és Csach Gábor (Fidesz) polgármester (takarásban) az első honvédelmi sportközpont alapkőletételi ünnepségén Balassagyarmaton 2020. február 28-án. A kormány döntése alapján valamennyi járásban épül majd honvédelmi sportközpont. Az első ütemben 40 településen mérték fel a helyszíneket, a programhoz az önkormányzatok biztosítják a közművesített telkeket. Három ütemben valósulnak meg a beruházások, az első öt helyszínen már kiválasztották a kivitelezőket. MTI/Komka Péter

MTI
Címkék:
 • Gyurcsányi fordulat: igazat mondott
  A gyurcsányi cél ez volt: „visszaadni a baloldalnak a hitét, hogy megcsinálhatja, hogy nyerhet. Hogy nem kell lehajtani a fejét ebben a kurva országban. Hogy nem kell beszarni Orbán Viktortól…” Mi fűtötte? Az, hogy „ történelmet csinálok. Nem a történelemkönyveknek, arra szarok.”
 • Pluralizmus Ismét Működésben – PIM
  Ez itt a kérdés – Otthonosabbá tenni a magyar világot. Ezzel a címmel készített negyvenperces beszélgetést az M5-ös művelődési köztelevízió a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatójával, Demeter Szilárd székelyföldi íróval, költővel, filozófussal.
 • Orbán Viktor: Meghosszabbítjuk a kijárási korlátozást
  A miniszterelnök a koronavírus-járvány elleni védekezés jegyében korábban március 28-ai hatállyal rendelt el kijárási korlátozást, április 11-ig. Orbán Viktor a Facebook-oldalán közzétett videójában bejelentette, hogy ezt a korlátozást meghosszabbítják határozatlan ideig, de hetente döntenek ennek a felülvizsgálatáról.
 • Püspöki üzenetek nagycsütörtökre
  Több magyarországi főpásztor is úgy határozott, hogy külön, nagycsütörtökre szóló üzenettel is segíti egyházmegyéje híveit, hogy a szent három napban annak ellenére jól fel tudjanak készülni a húsvét ünnepére, hogy a plébánia közösségében nem, kizárólag a saját szűk családjuk körében tehetik ezt.
 • Több mint 100 fertőzött és öt halott egy fővárosi idősotthonban
  Immár több mint százan megfertőződtek és öten meghaltak a fővárosi önkormányzat Pesti úti idősotthonában - jelentette be az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján csütörtökön.
MTI Hírfelhasználó