Felföld: Falath Zsuzsi antidiszkriminációs beadvánnyal fordul a bírósághoz
2020. február 28. 23:20

A munkaügyi per kezdeményezése, illetve Bukovszky László kisebbségi kormánybiztos ellen benyújtott és elutasított panasza után Falath Zsuzsi és jogi képviselője, Nagy Dávid egy újabb jogi lépésre szánták el magukat. Beadvánnyal fordulnak az illetékes pozsonyi bírósághoz, kezdeményezve egy antidiszkriminációs eljárást.

Kép: felvidek.ma

Nagy Dávid a beadványról portálunknak elmondta: A vádiratban rámutatunk arra, hogy a Pozsonyi Városi Múzeum az ügyfelem esetében megsértette az egyenlő bánásmód elvét, tehát diszkriminálta őt.

Ügyfelem meggyőződése, hogy október 30-i elbocsátása nem törvényes okokból történt, hanem az ő véleménynyilvánítása, illetve a magyar nemzet iránt érzett szimpátiája miatt szakították meg vele a munkaviszonyát.

Ezt bizonyítja többek között az is, hogy az elbocsátásának hivatalos oka szervezeti átalakítás volt. Erről viszont ügyfelem tudomása szerint a munkahelyen semmiféle tájékoztatás nem történt, illetve a szervezeti átalakítás legjobb tudomásunk szerint csupán ügyfelem elbocsátásában nyilvánult meg. Továbbá ügyfelem bizonyítékként hivatkozik a közte és felettese között lezajlott beszélgetésre, melynek során elismerte, hogy a Magyar Hírlapban megjelent interjú az elbocsátásának valódi oka.

A beadványról a továbbiakban Nagy Dávid kifejtette, céljuk az igazság feltárása

A bíróságot arra kérjük, állapítsa meg a jogsértést és kötelezze a Pozsonyi Városi Múzeumot a nyilvános bocsánatkérésre. Továbbá ügyfelem úgy érzi, hogy a Pozsonyi Városi Múzeum eljárásával súlyos csorbát ejtett jó hírnevén és szakmai megítélésén, különös tekintettel arra, hogy ügyfelem fiatal, pályakezdő muzeológus. Ezért a bíróságot arra kértük, kötelezze a múzeumot sérelemdíj kifizetésére is, melynek teljes összegét ügyfelem jótékony célra fordítaná.

Hideghéthy Andrea

felvidek.ma
Címkék:
 • Gyurcsányi fordulat: igazat mondott
  A gyurcsányi cél ez volt: „visszaadni a baloldalnak a hitét, hogy megcsinálhatja, hogy nyerhet. Hogy nem kell lehajtani a fejét ebben a kurva országban. Hogy nem kell beszarni Orbán Viktortól…” Mi fűtötte? Az, hogy „ történelmet csinálok. Nem a történelemkönyveknek, arra szarok.”
 • Pluralizmus Ismét Működésben – PIM
  Ez itt a kérdés – Otthonosabbá tenni a magyar világot. Ezzel a címmel készített negyvenperces beszélgetést az M5-ös művelődési köztelevízió a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatójával, Demeter Szilárd székelyföldi íróval, költővel, filozófussal.
 • Gulyás: 663 milliárd forint kerül a járványügyi alapba
  A kormány magán kezdte a koronavírus-járvány miatt szükséges takarékosságot, így elvon és átcsoportosít a tárcáktól összesen 1345 milliárd forintot, ami a gazdaság védelmére és újraindítására létrehozott alapban áll rendelkezésre. A járvány elleni védekezési alapba 663 milliárd forintot biztosítanak, abba be kell fizetni az idei párttámogatások 50 százalékát, a multinacionális láncokat terhelő kereskedelmi adót, a pénzügyi szektor hozzájárulását és a gépjárműadó önkormányzatoknak járó részét - jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter szombaton az online kormányinfón.
 • A rendeleti kormányzásról és a lelki patikáról
  Bebizonyosodott, hogy bajban nemzetállami alapon van működőképes megoldás.
 • Magyarországon megfelelő időben, megfelelő intézkedések történtek a járvány elleni védekezésben
  Egy hónapja regisztrálták az első megbetegedéseket Magyarországon, é megfelelő időben, megfelelő intézkedések történtek a koronavírus-járvány elleni védekezésben - emelte ki az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs szombati online sajtótájékoztatóján. Müller Cecília felhívta a figyelmet arra, hogy a jó idő ellenére is tartsák be az emberek a korlátozó intézkedéseket.
MTI Hírfelhasználó