Csath Magdolna: 2019 nagyon jó volt a magyar gazdaság számára
2020. március 1. 12:11

A tavalyi éve nagyon jól sikerült a magyar gazdaságnak - mondta Csath Magdolna, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára az M1 aktuális csatornán vasárnap.

Kifejtette: a szolgáltató ágazat, a kereskedelem, a vendéglátás és az ipar egyes területei, az informatika, az optika nagyon jól teljesített 2019-ben, a járműipar viszont már kevésbé.

Ugyanakkor felhívta a figyelmet arra, hogy az idén a többi között a Brexit és a koronavírus-járvány bizonytalansági tényezőt jelent. Csath Magdolna szerint azonban "nagy drámára" idén sem kell számítani. Új piacok felkutatása, nagy hozzáadott értékű termékek előállítása és a tudásalapú gazdaság fejlesztése segíthet a továbblépésben.

Hozzátette: örvendetes, hogy az államadósság már 70 százalék alatti, a tendencia jó, de még van mit javítani, hiszen a visegrádi országokban 50 százalék körül van.

MTI - M1
Címkék:
  • A nyugat-európai liberálisok vallása a hungarofóbia
    Annyira nem bigottak, hogy ezért a vallásért Husz Jánosként a máglyára menjenek. Nem akarnak mártírok lenni, noha a mártír legyőzhetetlen ellenfél. Az ő vallásuk másról szól. Vallásuk másik fontos rítusa ugyanis: sorakozás a kasszánál.
  • Horror bohózat a párizsi ügyészségen
    Noha maguk a rendőrök sem mernek behatolni a város jó néhány területére, az ügyészség egy sokkal súlyosabb bűncselekménnyel foglalkozik: a német WDR köztelevízió 37 éves munkatársa szerint Giscard d'Estaing a párizsi irodájában rögzített interjú során háromszor is megérintette a fenekét.
MTI Hírfelhasználó