Kiemelkedő innovációs teljesítmények születtek a 2019. évben
2020. március 3. 18:32

Lezárult a 28. Magyar Innovációs Nagydíj pályázat nevezése - olvasható a Magyar Innovációs Szövetségnek a Gondolához eljuttatott közleményében.

A 2019. évi Magyar Innovációs Nagydíjat az Országházban, március 27-én adják át.

A Magyar Innovációs Nagydíj pályázati felhívására sok jelentős, és több kiemelkedő innovációs teljesítményt, összesen 46 pályázatot nyújtottak be különböző magyarországi cégek.

A bírálóbizottság, a kutatási és fejlesztési eredmények alkalmazása révén, elsősorban a gazdasági mutatók − 2019-ben elért többleteredmény vagy többlet árbevétel −, valamint az egyéb műszaki, gazdasági előnyök alapján választja ki a 2019. évben legnagyobb jelentőségű és már az üzleti életben is sikeres innovációkat.

A pályázatra a gazdaság különböző ágazataiból − különösen az egészségügy, agrár területről − érkeztek, kreatív és kiemelkedő eredményt bemutató pályamunkák.

A 2019. évi Magyar Innovációs Nagydíj bírálóbizottsága elismert tudósokból, gazdasági szakemberekből áll, és elnöke az innovációs és technológiai miniszter.
Az évente egyszer kiadásra kerülő Innovációs Nagydíj (bronz kisplasztika és jelentős pénzjutalom) az elmúlt időszakban a gazdasági élet egyik legjelentősebb elismerésévé vált.

Az ünnepélyes díjátadásra március 27-én kerül sor az Országház, Felsőházi Termében. A 2019. évi Innovációs Nagydíj átadására az Országgyűlés elnökét kérte fel a MISZ.

A Magyar Innovációs Nagydíjon kívül további innovációs díjak is átadásra kerülnek.
A 2019. évben legsikeresebb kezdő vállalkozás részére a Valor Hungariae és a MISZ Start-up Innovációs Díja kerül átadásra.

Az ünnepségen csak névre szóló meghívóval lehet részt venni.

A terv a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal támogatásával, az NKFI Alapból valósul meg - jelzi a Gondolához eljuttatott MISZ-jelentés.
 

gondola
Címkék:
  • Gyurcsányi fordulat: igazat mondott
    A gyurcsányi cél ez volt: „visszaadni a baloldalnak a hitét, hogy megcsinálhatja, hogy nyerhet. Hogy nem kell lehajtani a fejét ebben a kurva országban. Hogy nem kell beszarni Orbán Viktortól…” Mi fűtötte? Az, hogy „ történelmet csinálok. Nem a történelemkönyveknek, arra szarok.”
  • Pluralizmus Ismét Működésben – PIM
    Ez itt a kérdés – Otthonosabbá tenni a magyar világot. Ezzel a címmel készített negyvenperces beszélgetést az M5-ös művelődési köztelevízió a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatójával, Demeter Szilárd székelyföldi íróval, költővel, filozófussal.
MTI Hírfelhasználó