Koronavírus - Szijjártó: Szerbia és Magyarország összehangolja védekezését
2020. március 22. 13:32

Sinisa Mali szerb pénzügyminiszter (b) és Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter tárgyal Budapesten, a Karmelita kolostorban 2020. március 22-én.

Szerbia és Magyarország összehangolja a koronavírus elleni védekezését - közölte a külgazdasági és külügyminiszter vasárnapi videójában.

Szijjártó Péter azt követően nyilatkozott, hogy Szerbia pénzügyminiszterével, Sinisa Malival tárgyalt.

A magyar külügyminiszter kiemelte: a magyarok és a szerbek szoros egymásrautaltságban élnek, különösen az ilyen súlyos kihívással érintett helyzetekben.

Szijjártó Péter elmondta: szerb kollégájával folyamatos forródrót-összeköttetésben vannak. Vasárnapi megbeszélésükön áttekintették a határokon kialakult helyzetet.

Egyetértettek abban, fontos kötelességük a folyamatos áruforgalom fenntartása a szerb és a magyar emberek ellátása érdekében. Mint kiemelte: a két ország között több mint 2,5 milliárd eurónyi volt a kereskedelmi forgalom tavaly.

Megállapodtak abban is, hogy összehangolják a gazdaság újraindításával kapcsolatos lépéseiket is - közölte a miniszter, hozzátéve: a következő időszakban folyamatosan tájékoztatják majd egymást.

A cél, hogy a lehető legjobb választ tudják adni a súlyos kihívásokra - szögezte le Szijjártó Péter.

MTI
Címkék:
  • Gyurcsányi fordulat: igazat mondott
    A gyurcsányi cél ez volt: „visszaadni a baloldalnak a hitét, hogy megcsinálhatja, hogy nyerhet. Hogy nem kell lehajtani a fejét ebben a kurva országban. Hogy nem kell beszarni Orbán Viktortól…” Mi fűtötte? Az, hogy „ történelmet csinálok. Nem a történelemkönyveknek, arra szarok.”
  • Pluralizmus Ismét Működésben – PIM
    Ez itt a kérdés – Otthonosabbá tenni a magyar világot. Ezzel a címmel készített negyvenperces beszélgetést az M5-ös művelődési köztelevízió a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatójával, Demeter Szilárd székelyföldi íróval, költővel, filozófussal.
MTI Hírfelhasználó