Hidvéghi Balázs: Kiábrándító az EP járványügyi ténykedése
2020. március 25. 12:37

A türelmem utolsó cseppjére is szükség van ahhoz, hogy nyomdafestéket tűrő módon reagáljak a történtekre. Elképesztő ugyanis, hogy mi minden energiánkkal a polgárok védelmén, a járvány leküzdésén dolgozunk, míg liberális és baloldali politikusok ebben a helyzetben is Magyarország támadásával és kioktatásával vannak elfoglalva. Ilyen politikus Juan Fernando López-Aguilar, a LIBE spanyol szocialista elnöke is – fogalmazott a Magyar Nemzetnek Hidvéghi Balázs azzal kapcsolatban, hogy az Európai Parlament állampolgári jogi (LIBE) bizottságának elnöke nemrég közleményben bírálta a hazai koronavírus-törvényt. A Fidesz európai parlamenti képviselője arra is emlékeztetett: egykor López-Aguilar volt az, akinek a fejéből kipattant a migrásvízumok ötlete, az erről szóló EP-jelentést ő jegyezte, így nem újdonság, hogy bírálja a magyar kormányt.

– Szokták mondani, hogy bajban ismerszik meg a barát. Véleményem szerint ez egy-egy intézményre is igaz lehet. Az Európai Parlament eddigi járványügyi ténykedése ugyanis minden képzeletet alulmúlt. Egyszerűen kiábrándító! Segítség helyett kioktatást kapunk az EP-től – hangoztatta Hidvéghi Balázs egyúttal arra figyelmeztetve: pedig az Európai Unió jelenleg történelmi lehetőség előtt áll, bizonyíthatná, hogy igenis képes segíteni, hozzá tud tenni a tagállami intézkedésekhez. – Nyilvánvaló, hogy Olaszország és Spanyolország óriási bajban vannak. Az olaszoknak mégis Oroszország és a náluk nagyságrendekkel szegényebb Kuba nyújt segítséget. Brüsszelnek is inkább ezen kellene dolgoznia – szögezte le az EP-képviselő.

A hazai törvényjavaslattal kapcsolatban elmondta: mivel a járványhelyzet kiszámíthatatlan, a kormányoknak előre kell gondolkozniuk, mindenkor döntésképesnek kell lenniük. – Az uniós államok nagy része is épp emiatt hoz a magyar javaslathoz hasonló döntéseket. A magyarországi ellenzék mindeközben nem tud felülemelkedni a saját korlátoltságán – mondta Hidvéghi Balázs, egyúttal megerősítve, hogy a Fidesz-KDNP európai parlamenti delegációja levélben fordult David Sassoli EP-elnökhöz, hogy a politikus utasítsa rendre az egészségügyi-gazdasági válsághelyzetben is Magyarországot támadó képviselőket.

– Ahogy már mondtam, most mindenkinek az európaiak védelmén kell dolgoznia. Csak remélni tudom, hogy az unió végül állni fogja a sarat és nem merül el az olyan mondvacsinált és felesleges politikai csatározásokban, mint amilyen a LIBE-elnök levele volt – húzta alá Hidvéghi Balázs.

Judi Tamara (Brüsszel)

magyarnemzet.hu
Címkék:
 • A szélsőbaloldal új fasizmusa
  József Attila a kommunizmust szapulta, Trump most az úgynevezett „liberalizmus” – neveztessék éppen „neoliberlizmusnak” vagy cinikus hazugsággal „neokonzervativizmusnak” – rombolása ellen próbálja megvédeni hazáját. A gyökér azonos.
 • Kártérítést a hungarocídiumért
  Vétkesek közt cinkos, aki néma – idézhetnénk Babitsot, de Brüsszelben ez is kárörvendő röhögést váltanak ki az ottani rasszista hungarofóbokból. Ezért is kell kártérítést követelnünk, tehát követelnünk kell a kártérítést a hungarocídiumért.
 • Hisztériakeltés: a balatoniakat támadja az MSZP
  A szabadstrandok után most a Balaton környezetéért aggódik a baloldal.
 • Gyűlöletcunamit indított a baloldal Müller Cecília ellen
  Ismét Müller Cecília került a balliberális médiumok célkeresztjébe. Ezúttal Hargitai Miklós, a Magyar Újságírók Országos Szövetségének (MÚOSZ) elnöke köszörülte a nyelvét az országos tiszti főorvos személyén és munkásságán a Népszavában, összességében azt nehezményezve, hogy az emberek köszönetet mondanak Müller doktornő munkájáért. A 444.hu sem cáfolta meg magát: kapva kapott az alkalmon, hogy lefasisztázza a szakembert.
 • Négyből semmi – A szegedi szabadstrandok múltja és jelene
  „A szabadstrandok elvételére tett kísérlet merénylet a magyar nyár ellen” – olvasható az MSZP legújabb hazugságkampányában, melynek aláírásgyűjtő akciójába nagy lelkesedéssel kapcsolódtak be a párt szegedi önkormányzati képviselői is. Azok, akik az elmúlt másfél évtizedben asszisztáltak ahhoz, hogy a Tisza-parti baloldali városvezetés Szeged valamennyi szabadstrandját fölszámolja.
MTI Hírfelhasználó