Erdő Péter: A közös imádságnak nagy ereje van
2020. március 25. 18:43

A katolikus egyházfővel a világ keresztényei egyszerre mondták a Miatyánk-imádságot, így könyörögtek az Úrhoz. Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek a Kossuth Rádiónak azt mondta: a közös imádságnak nagy ereje van, a történelem során erre már többször volt példa.

Irgalmasságot kért az emberiségnek, támaszt a betegeknek és az őket ápolóknak Ferenc pápa. A katolikus egyházfővel a világ keresztényei egyszerre mondták a Miatyánk-imádságot, így könyörögtek az Úrhoz.

„A közös imádságnak nagy ereje van, hiszen mindannyian Krisztus testéhez tartozunk” – mondta Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek a Kossuth Rádióban. Hozzátette, az egyház a történelem során újra és újra imádkozott a járványok idején, és kérte Isten irgalmát, kérte, hogy lelki megújulás fakadjon a kiállt szenvedésekből, és elmúljon a csapás.

„Egy járvány egyszerre szenvedés és kihívás az emberiség számára. Ebben a helyzetben az emberiség keresi a megoldásokat, a védekezési lehetőségeket, azonban nem szabad elfelejtsék, hogy a keresést Istenbe vetett bizalommal kell megtegyék, hiszen a világban nem véletlenül vagyunk jelen, hanem a gondviselő Isten szeretetéből” – mondta Erdő Péter.

Erdő Péter bíboros a közeljövőben felajánló misét mutat be a fatimai szentélyben a járvány megszűnéséért.

A bíboros elmondta, az idei megújító felajánlást Spanyolország Portugália, Lengyelország és Magyarország közösen végzi el. Hozzátette, azok, akik be szeretnének kapcsolódni a felajánlásba, azok otthonaikban imádkozzák a járvány kezdetén kiadott imádságot.

hirado.hu - Kossuth Rádió
Címkék:
  • Gyurcsányi fordulat: igazat mondott
    A gyurcsányi cél ez volt: „visszaadni a baloldalnak a hitét, hogy megcsinálhatja, hogy nyerhet. Hogy nem kell lehajtani a fejét ebben a kurva országban. Hogy nem kell beszarni Orbán Viktortól…” Mi fűtötte? Az, hogy „ történelmet csinálok. Nem a történelemkönyveknek, arra szarok.”
  • Pluralizmus Ismét Működésben – PIM
    Ez itt a kérdés – Otthonosabbá tenni a magyar világot. Ezzel a címmel készített negyvenperces beszélgetést az M5-ös művelődési köztelevízió a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatójával, Demeter Szilárd székelyföldi íróval, költővel, filozófussal.
MTI Hírfelhasználó