Szijjártó Péter azt tette az észt köztévében, amit egy magyar politikusnak tennie kell
2020. március 25. 23:13

A külgazdasági és külügyminiszter az észt köztelevízió műsorának volt a vendége, ahol kellemetlen perceket szeretett volna szerezni neki kérdéseivel a műsorvezető. Tallinnban eleget tettünk az észt köztévé meghívásának. Megérte, néha rendet kell tenni a fejekben – írta Facebook-posztjában Szijjártó Péter, ami már sokat sejtető arra nézve, milyen irányt vett a beszélgetés.

– Jól értem, hogy Kínára, Törökországra és Oroszországra tekintenek példaképként, a nyugati országok helyett? – kérdezte az észt köztévé riportere.

– Nem, nagyon rosszul érti. Nagyon rosszul érti, és ezt vissza kell utasítanom, kezd túlzásba esni. Tudja, mi magyarok büszkék vagyunk arra, hogy hosszú ideig küzdöttünk a szabadságunkért. Amiben sajnos magunkra hagytak bennünket. Talán hallott az 1956-os forradalmunkról? Talán hallott róla, hogy megküzdöttünk a szabadságunkért, talán hallott arról, hogy mi sajnos csak 30 éve szabadultunk meg a kommunizmustól. Talán arról a tényről is hallott, hogy a jelenlegi miniszterelnök volt Magyarországon az első, aki elég bátor volt ahhoz, hogy nyíltan kimondja, hogy a szovjet katonáknak távozniuk kell Magyarországról. Ő volt az, aki megalapította az antikommunista pártot Magyarországon, amely most az emberek döntése alapján kormányoz. Kérem, hogy ne becsülje alá a magyar embereket és ne kérdőjelezze meg a döntési képességüket. Három egymást követő választást nyertünk meg: 2010-ben, 2014-ben és 2018-ban. Mindhárom esetben kétharmados többséggel. A legutóbbi választáson rekordmagas részvétel mellett 14 százalékkal több szavazatot kaptunk, mint az előtte lévő választáson. A magyar emberek szabadságharcosok. Soha, de soha nem szavaznának egy olyan pártra – főleg nem háromszor egymás után, ekkora többséggel – , ami sértené a jogaikat – válaszolta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

facebook
Címkék:
 • Gyurcsányi fordulat: igazat mondott
  A gyurcsányi cél ez volt: „visszaadni a baloldalnak a hitét, hogy megcsinálhatja, hogy nyerhet. Hogy nem kell lehajtani a fejét ebben a kurva országban. Hogy nem kell beszarni Orbán Viktortól…” Mi fűtötte? Az, hogy „ történelmet csinálok. Nem a történelemkönyveknek, arra szarok.”
 • Pluralizmus Ismét Működésben – PIM
  Ez itt a kérdés – Otthonosabbá tenni a magyar világot. Ezzel a címmel készített negyvenperces beszélgetést az M5-ös művelődési köztelevízió a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatójával, Demeter Szilárd székelyföldi íróval, költővel, filozófussal.
 • A kormány a nemzeti össztermék, a GDP 18-20%-át csoportosítja át
  Tíz év megfeszített munkával egyenesbe jött a magyar gazdaság, de a koronavírus-járvány miatt most kezdhetjük elölről az építkezést, ami igazságtalan – mondta Orbán Viktor miniszterelnök, aki arról is beszélt hogy egyszerre kell megküzdenünk a járvánnyal és a gazdasági következményekkel is.
 • Kocsis Máté: Önök elvettek egy havi nyugdíjat, mi pedig adunk
  Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter napirend előtti felszólalásában elmondta, hogy a hétvégén és a mai napon számos bejelentést tett Orbán Viktor miniszterelnök, és erről szeretné tájékoztatni az Országgyűlést.
 • Hogyan éljük túl a koronavírus járvány miatti bezártságot?
  A koronavírus emberek millióit kényszerítette a négy fal közé az elmúlt hetekben. Vajon hogyan hat idegrendszerünkre ez a hirtelen bezártság? És miképp erősíthetjük meg ideg- és immunrendszerünket az elkövetkező időszakban? Tippekért dr Kovalenko Marinához, az Alternatív Mozgásszervi és Gerincgyógyászati Klinika vezetőjéhez fordultunk.
MTI Hírfelhasználó