Szijjártó Péter azt tette az észt köztévében, amit egy magyar politikusnak tennie kell
2020. március 25. 23:13

A külgazdasági és külügyminiszter az észt köztelevízió műsorának volt a vendége, ahol kellemetlen perceket szeretett volna szerezni neki kérdéseivel a műsorvezető. Tallinnban eleget tettünk az észt köztévé meghívásának. Megérte, néha rendet kell tenni a fejekben – írta Facebook-posztjában Szijjártó Péter, ami már sokat sejtető arra nézve, milyen irányt vett a beszélgetés.

– Jól értem, hogy Kínára, Törökországra és Oroszországra tekintenek példaképként, a nyugati országok helyett? – kérdezte az észt köztévé riportere.

– Nem, nagyon rosszul érti. Nagyon rosszul érti, és ezt vissza kell utasítanom, kezd túlzásba esni. Tudja, mi magyarok büszkék vagyunk arra, hogy hosszú ideig küzdöttünk a szabadságunkért. Amiben sajnos magunkra hagytak bennünket. Talán hallott az 1956-os forradalmunkról? Talán hallott róla, hogy megküzdöttünk a szabadságunkért, talán hallott arról, hogy mi sajnos csak 30 éve szabadultunk meg a kommunizmustól. Talán arról a tényről is hallott, hogy a jelenlegi miniszterelnök volt Magyarországon az első, aki elég bátor volt ahhoz, hogy nyíltan kimondja, hogy a szovjet katonáknak távozniuk kell Magyarországról. Ő volt az, aki megalapította az antikommunista pártot Magyarországon, amely most az emberek döntése alapján kormányoz. Kérem, hogy ne becsülje alá a magyar embereket és ne kérdőjelezze meg a döntési képességüket. Három egymást követő választást nyertünk meg: 2010-ben, 2014-ben és 2018-ban. Mindhárom esetben kétharmados többséggel. A legutóbbi választáson rekordmagas részvétel mellett 14 százalékkal több szavazatot kaptunk, mint az előtte lévő választáson. A magyar emberek szabadságharcosok. Soha, de soha nem szavaznának egy olyan pártra – főleg nem háromszor egymás után, ekkora többséggel – , ami sértené a jogaikat – válaszolta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

facebook
Címkék:
 • A nyugat-európai liberálisok vallása a hungarofóbia
  Annyira nem bigottak, hogy ezért a vallásért Husz Jánosként a máglyára menjenek. Nem akarnak mártírok lenni, noha a mártír legyőzhetetlen ellenfél. Az ő vallásuk másról szól. Vallásuk másik fontos rítusa ugyanis: sorakozás a kasszánál.
 • Horror bohózat a párizsi ügyészségen
  Noha maguk a rendőrök sem mernek behatolni a város jó néhány területére, az ügyészség egy sokkal súlyosabb bűncselekménnyel foglalkozik: a német WDR köztelevízió 37 éves munkatársa szerint Giscard d'Estaing a párizsi irodájában rögzített interjú során háromszor is megérintette a fenekét.
 • Őszödi beszéd: Majdnem forradalom lett belőle
  14 éve Gyurcsány Ferenc beismerő vallomással felérő monológját máig ismeretlen személyek eljuttatták a Magyar Rádiónak és több más szerkesztőségnek.
 • Balassi, a kortárs
  Itt Esztergomban igyekszünk a méltó módon minden évben többször is megemlékezni róla, különféle rendezvények, pályázatok, múzeumi foglalkozások, vagy tudományos előadások keretén belül. Balassa emlékét kiemelten fontosnak tartjuk közvetíteni.
 • Trianon 100 - Vérző Magyarország 7. rész
  Sorozatunk hetedik részében három tájegységre is elbarangolunk. Havas Rezső A magyar tenger című írásában Fiume, mint a magyar koronához csatolt test sok évszázados sorsát eleveníti fel. Schöpflin Aladár pozsonyi diákéveire emlékezik, Vészi József, az egykori aradi gimnazista a legszomorúbb történetű magyar városban átélt megrendítő élményét meséli el.
MTI Hírfelhasználó